Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
McLaren

Kimi Raikkonen: "Λίγο πριν το τελευταίο μου πιτ στοπ, είχα τη δυνατότητα να πάω γρήγορα και να φτάσω τον Fisichella. Πίστεψα ότι είχα την ευκαιρία να τον φτάσω και στον τελευταίο γύρο έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Ηταν η πιο δύσκολη νίκη μου. Είναι πολύ σημαντική, ύστερα από τα προβλήματα με την ποινή λόγω του κινητήρα".

Juan Pablo Montoya: " Μεγάλη απογοήτευση για μένα και την ομάδα. Θα ήθελα να λάβω μέρος σε αυτόν τον συναρπαστικό αγώνα, τον οποίο είδα από τα πιτς. Πιθανώς να μπορούσαμε να κάνουμε το ένα-δύο. Βγήκα από την εκκίνηση καλά, αλλά στη συνέχεια είχε πολλά αμάξια και ο Kimi με ακούμπησε λίγο, χωρίς να συμβεί τίποτα. Ωστόσο, ο Villeneuve έχασε τη στροφή και με άφησε εκτός".

Renault

Giancarlo Fisichella: "Ηταν σκληρός αγώνα για μένα αφού γνώριζα ότι ο Kimi ήταν γρήγορος και με έφτανε. Πίεζα στο 100% των δυνάμεών μου, αλλά ήταν πολύ πιο ταχύς από εμένα. Στους τελευταίους δύο γύρους ίσως να ήμουν λίγο αργός στο σικέιν. Ωστόσο, η δεύτερη θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα και πήραμε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών".

Fernando Alonso: "Ηταν... εντάξει. Προφανώς δεν χρειαζόταν να είμαι υπερπροσεκτικός επειδή το πρωτάθλημα για μένα τελείωσε και ήταν πολύ καλό. Επρεπε να παλέψω στην κίνηση για να προσπεράσω, να πάω στα πιτς και να προσπεράσω και πάλι. Η στρατηγική αυτή τη φορά δεν δούλεψε και τόσο καλά για μένα. Είχαμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό αμάξι και ένιωσα ταχύτερος από τον Kimi σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να τον κερδίσω".

Toyota

Ralf Schumacher: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, πολλά υποσχόμενο. Εκαναν καταπληκτική εκκίνηση και ξέφευγα από τους υπολοίπους όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο ήταν άσχημο μαντάτο για την στρατηγική μου των τριών πιτ στοπ. Από τη στιγμή που έμεινε τόσους πολλούς γύρους, αυτομάτως έβαλε ένα τέλος στις ελπίδες μου".

Jarno Trulli: "Ο Sato δοκίμασε μία μανούβρα που ήταν αδύνατη. Προσπάθησε να με περάσει αλλά αντ’ αυτού με χτύπησε και με έσπρωξε εκτός πίστας. Δεν υπήρχε λόγος να το κάνει αυτό, οπότε δεν ξέρω τι σκεφτόταν. Δημιουργεί προβλήματα εδώ και πολύ καιρό και η FIA θα πρέπει να λάβει μέτρα να το σταματήσει".

Sauber

Jacques Villeneuve: "Αλλάξαμε στρατηγική μόλις μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά από τη στιγμή που ορισμένοι είχαν ήδη μπει στα πιτς με πέρασαν, τότε κατάλαβα ότι αυτό ήταν. Το αμάξι ήταν καλό και νομίζω ότι το δικό μου ήταν γρηγορότερο από του Felipe. Τον έφτανα στο τέλος, αλλά δεν έγινε και τίποτα, αφού παλεύαμε για τη δέκατη θέση. Όχι και τόσο καλή μέρα".

Felipe Massa: "Είχα προβλήματα με το μονοθέσιο κάτι που δεν με βοήθησε και έχασα θέσεις. Πέρασα τον Jacques με τη στρατηγική των δύο πιτ στοπ, η οποία ήταν πολύ καλή. Η ισορροπία ήταν καλή, αλλά δεν ήμασταν γρήγοροι σήμερα".

Jordan

Tiago Monteiro: "Νομίζω ότι είχα καλό αγώνα. Αναρωτιόμουν πως θα ήταν, αλλά κατάφερα να τρέξω γρήγορα, πίσω από τους άμεσους ανταγωνιστές μου. Δεν έκανα λάθη και είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισε 14ος σε μία τόσο δύσκολη πίστα".

Narain Karthikeyan: "Εκανα καλή εκκίνηση, αλλά έκανε λάθος στην πρώτη στροφή επειδή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με αυτά τα ελαστικά, λόγω των προβλημάτων της Παρασκευής. Γενικά, αυτός ήταν ένας μέτριος αγώνας για μένα".

Minardi

Robert Doornbos: " Είχα έναν καλό αγώνα. Κατάφερα να τερματίσω, οπότε είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Μετά το πρώτο πιτ στοπ πίεσα και κατάφερα να περάσω τον Karthikeyan στο τελευταίο σικέιν".

Christijan Albers: " Είχα καλό αγώνα με αντιπάλους τις Jordans και είχα γρηγορότερο αμάξι, αλλά δυστυχώς έκανα λάθος στα πιτς και αυτό οδήγησε σε προβλήματα στον ανεφοδιασμό και τελικώς στη φωτιά, η οποία είχε αντίκτυπο στον αγώνα μου".

Williams

Mark Webber: "Κάναμε καλό αγώνα, αλλά δεν είμαι απολύτως ευχαριστημένος με τη θέση μου επειδή αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που επιζητούσαμε. Το πλέον θετικό ήταν η δουλειά της ομάδας και στα δύο πιτ στοπ, στα οποία περάσαμε τον Coulthard πρώτα και τον Button στη συνέχεια, ωστόσο στο τέλος δεν μπορούσα να κρατήσω τον Alonso πίσω μου".

Antonio Pizzonia: "Κατέστρεψα τον αγώνα κάνοντας μόνο ένα λάθος. Χτύπησε σε ένα κερμπ από την εσωτερική και έχασα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτό ήταν μόνο. Το μόνο που μπορώ να αποκομίσω είναι η εμπειρία. Δυστυχώς δεν τερμάτισα όπως ήθελα".

BAR

Jenson Button: "Είμαι απογοητευμένος προφανώς για την πέμπτη θέση, από τη στιγμή που εκκίνησα δεύτερος. Εχασα μία θέση την αρχή, αλλά στη συνέχεια ήμουν καλά και μπορούσα να κρατήσω ρυθμό μπροστά από τον Fisichella. Στο πρώτο πιτ στοπ το καπάκι των καυσίμων δεν άνοιξε και χρειάστηκαν περισσότερα από έξι δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό έχασα κι άλλες θέσεις".

Takuma Sato: "Είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για μένα, μετά την απίστευτη υποστήριξη που είχα από τους οπαδούς μου. Η εκκίνηση ήταν δύσκολη, είχα μία επαφή με τον Barrichello, η οποία κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του μονοθεσίου μου. Αλλάξαμε στρατηγική, αλλά δεν λειτούργησε σωστά. Υστερα είχα το συμβάν με τον Trulli που ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα. Είμαι δυσαρεστημένος για τον εαυτό μου, τους φιλάθλους, την ομάδα και τη Honda".

Red Bull Racing

David Coulthard: "Από πλευράς ομάδας θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αφού υπήρχαν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι. Είχα μία καλή μονομαχία με τον Jenson στην πρώτη στροφή και ο ρυθμός μας ήταν καλός. Μετά το πρώτο πιτ στοπ, ωστόσο, άρχισαν τα προβλήματα. Επρεπε να βάλουμε πολλά καύσιμα, κάτι που επηρέασε την ισορροπία και συμβαίνει συχνά φέτος. Ηλπιζα, πάντως, σε περισσότερους πόντους".

Christian Klien: "Είχα καλή εκκίνηση, αν και το αμάξι εμφάνισε ορισμένα προβλήματα, χωρίς να είμαι σίγουρος τι ήταν. Πάλεψα με τον Sato στην πρώτη στροφή και κατάφερε να με περάσει, αλλά υπερασπίστηκα τη θέση μου. Οι Renaults και οι McLarens βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο από εμάς και δεν μπορούσα να τις κρατήσω πίσω μου".

Ferrari

Michael Schumacher: "Το καλύτερο που βγήκε από τον αγώνα ήταν η εξασφάλιση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Αναλογιζόμενοι την απόδοση του μονοθεσίου μας και τις δύσκολες στιγμές που είχαμε φέτος, αυτό δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα, εάν σκεφτείς ότι στα δέκα χρόνια που είμαι στη Ferrari, αυτή είναι η χειρότερη χρονιά μας".

Rubens Barrichello: "Ηταν ένας σκληρός αγώνας για μένα, ο οποίος καταστράφηκε μετά τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο. Προσπαθούσα να περάσω τον Villeneuve από την εξωτερική, αλλά είχε μπροστά μου τον Sato που έφυγε εκτός πίστας και χωρίς κάθετη δύναμη, έφυγα και εγώ στο χώμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK