Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Renault

Fernando Alonso: "Είναι φανταστικό το συναίσθημα και δεν πίστευα ότι τίποτα θα μπορούσε να μου προκαλέσει ανάλογη αίσθηση με τη νίκη στο πρωτάθλημα των οδηγών. Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα και έχω μόνο μία λέξη να πω: Ευχαριστώ. Ο αγώνας ήταν πραγματικά πολύ εύκολος. Χρησιμοποιήσαμε μόνο την δύναμη του κινητήρα στο πρώτο μέρος και είδαμε ότι ήμασταν πιο γρήγοροι απ’ τον καθένα, οπότε μειώσαμε ρυθμό και πήγαμε συντηρητικά στη συνέχεια".
Giancarlo Fisichella: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, επειδή είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πλέον. Αυτός ήταν ο στόχος μας σήμερα και κάναμε το καλύτερο δυνατό. Απόλαυσα τον αγώνα γιατί η ισορροπία του μονοθεσίου ήταν φανταστική και μπορούσα να κρατήσω εύκολα πίσω μου τις McLarens. Δεν ξέρω γιατί τιμωρήθηκα, από τη στιγμή που και ο Raikkonen έκανε το ίδιο στο Βέλγιο αι δεν έπαθε τίποτα. Συνολικά, η χρονιά ήταν εκπληκτική για μένα, η καλύτερη στη Formula 1".

Williams

Mark Webber: " Ηταν ένας άσχημος αγώνας. Δεν νομίζω ότι τον απόλαυσαν πολλοί πιλότοι. Τα αυτοκίνητα ασφαλείας ήταν καταστρεπτικά για πολλούς από εμάς, αλλά έτσι γίνεται ορισμένες φορές. Ηταν κρίμα που δεν μπόρεσα να περάσω τον Barrichello νωρίτερα. Δεν είχε ταχύτητα στις στροφές, αλλά καλή τελική, οπότε δεν μπορούσα να του επιτεθώ στην ευθεία. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, επειδή κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν είχαμε καμία έξοδο που σχετίζεται με τη δουλειά των τεχνικών. Μία εκπληκτική απόδοση από όλους".

Antonio Pizzonia: "Ηταν δύσκολος αγώνας για μένα. Ηταν πολύ σκληρή η απόφαση να καλέσουν τόσο εμένα, όσο και τον Mark στα πιτς όταν βγήκε το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας. Πήραμε το ρίσκο και δυστυχώς δεν μας βγήκε. Πάσχαμε σε ταχύτητα στην ευθεία, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για το προσπέρασμα. Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν όπως επιθυμούσαμε, αλλά γενικώς, νομίζω ότι για μένα ήταν μία πολύ καλή εμπειρία, που μου επέτρεψε να μάθω ακόμα μία πίστα".

Sauber

Felipe Massa: " Το αμάξι ήταν πολύ καλύτερο από όσο περίμενα. Το κομβικό σημείο ήταν όταν αποφασίσαμε να μείνουμε στην πίστα μετά το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας. Μόλις τερμάτισα στην έκτη θέση, ο Peter (σ.σ. Sauber) μου υποσχέθηκε ένα αμάξι ως δώρο! Ηταν ο καλύτερος τρόπος η έκτη θέση να ευχαριστήσω τον Peter για την σπουδαία του ομάδα, και να τερματίσω στο πρωτάθλημα και την ιστορία της Sauber".

Jacques Villeneuve: "Εϊμαι άτυχος επειδή έχασα και στις δύο περιπτώσεις των αυτοκινήτων ασφαλείας. Σε κάθε επανεκκίνηση είχα πρόβλημα με τη θερμοκρασία των μπροστινών ελαστικών μου. Στη συνέχεια, όμως, ήμουν πολύ τυχερός που απέφυγα την εμπλοκή στο ατύχημα του Karthikeyan".

Jordan

Monteiro: "Τι σεζόν! Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος για ολόκληρη τη χρονιά. Όταν αρχίζεις μία σεζόν δεν ξέρεις τι να περιμένεις και όταν τελειώσεις με τόσους ολοκληρωμένους αγώνες, τόση αξιοπιστία, με τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, ανθρώπου του αγώνα στο Σπα, ένα πόντιουμ στην Ινδιανάπολη, είναι απίστευτο. Δεν μπορούσα να ονειρευτώ καλύτερη σεζόν φέτος".

Narain Karthikeyan: "Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Επρεπε να κάνουμε πιτ στοπ στον πρώτο γύρο επειδή είχαμε μικροπροβλήματα και έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλά. Ακολουθούσα τον Trulli και στην έξοδο από την στροφή 13 δεν γνωρίζω τι έγινε. Το αμάξι βρέθηκε στο τεχνητό γρασίδι και με τράβηξε στον τοίχο. Είχα ένα μεγάλο ατύχημα, αλλά είμαι χαρούμενος αφού θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Πονάει ο λαιμός μου, αλλά εκτός αυτού, είναι καλά".

BAR Honda

Jenson Button: "Το αποτέλεσμα είναι προφανώς απογοητευτικό για το τέλος της χρονιάς. Χάσαμε εξαιτίας του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας. Δεν κάναμε το τελικό βήμα που επιθυμούσαμε. Ηταν μία μεγάλο και δύσκολη σεζόν για εμάς, αλλά είμαστε πολύ αποφασισμένοι και δυνατοί για του χρόνου".

Takuma Sato: "Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και το τελικό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό επειδή έκανα πρόοδο και οι πόντοι του τερματισμού έδειχναν πιθανή. Το κιβώτιο ταχυτήτων είχε μερικά προβλήματα, τα οποία τελικώς με ανάγκασαν να εγκαταλείψω, κάτι που είναι πολύ άσχημο για το τέλος της καριέρας μου στην BAR".

Minardi

Robert Doornbos: "Μόλις τέλειωσε ο αγώνας είπα στην ενδοεπικοινωνία: ‘Ευχαριστώ Minardi που μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω ντεμπούτο στη Formula 1 ως πρώτος οδηγός’. Ο αγώνας ξεκίνησε εκπληκτικά για εμάς και νομίζω ότι έβαλα τα δυνατά μου με κρύα ελαστικά μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, περνώντας τις δύο Williams και τον Villeneuve. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψω στη Σανγκάι του χρόνου με καλύτερο αποτέλεσμα".
Christijan Albers: " Νομίζω ότι όλοι είδαν τι έγινε στον γύρο σχηματισμού και είναι ντροπή και για τους δυο μας. Για να είμαι ειλικρινής είχαμε άτυχες στιγμές όλη τη μέρα. Επρεπε να τρέξω στον αγώνα με το εφεδρικό αμάξι, το οποίο δεν είχε τις τελευταίες βελτιώσεις. Όπως και να έχει, έτσι είναι ο αγώνας και πρέπει να τον συνηθίζεις. Αυτό θα μου δώσει κίνητρο να πιέσω ακόμα περισσότερο του χρόνου".

McLaren

Kimi Raikkonen: "Το μονοθέσιο δεν ήταν αρκετά γρήγορο και ήταν δύσκολο να το οδηγήσω στην αρχή του αγώνα. Βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν πιο δύσκολο, αλλά ήταν πολύ αργά και η Renault κέρδισε. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά. Είναι πάντα εύκολο να το λες μετά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα".

Juan Pablo Montoya: " Άσχημος αγώνας για να τελειώσει η σεζόν. Χτύπησα στο κερμπ και η ζημιά έγινε. Ελπίζω του χρόνου να τα πάμε καλύτερα. Θα είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ".

Toyota

Ralf Schumacher: "Ηταν ένας καταπληκτικός τρόπος να αποχαιρετήσουμε μία σπουδαία χρονιά στην Toyota, ιδιαίτερα μετά από ένα δύσκολο Σαββατκύριακο. Το αμάξι ήταν πολύ δύσκολο στο χειρισμό στα δοκιμαστικά και στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε την κατάλληλη στιγμή για μένα".
Jarno Trulli: "Ηταν ένα δύσκολο απόγευμα για μένα και τα πράγματα δεν δούλεψαν ευνοϊκά. Είχα δυσκολίες στον χειρισμό. Η ισορροπία μετά τους δέκα πρώτους γύρους ένιωθα δονήσεις από τον μπροστινό αριστερό τροχό. Μετά βγήκε και το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας στον πλέον ακατάλληλο χρόνο και κατέστρεψε τον αγώνα μου. Προσδοκώ σε περισσότερες επιτυχίες το 2006".

Ferrari

Rubens Barrichello: "Είχα ένα δύσκολο αγώνα, κατά τον οποίο όλα δούλευαν πολύ καλά μέχρι το πρώτο πιτ στοπ. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά, όσον αφορά τη στρατηγική. Ωστόσο, είχα κάποια προβλήματα με τα μπροστινά ελαστικά. Ο αγώνας ήταν λυπηρός, ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα, τόσο εδώ όσο και στο Μαρανέλο. Είχαμε φανταστικά χρόνια μαζί. Εμαθα πολλά και είναι η Ferrari που μου έδωσε την ευκαιρία να χτίσω κάτι για το μέλλον. Είμαι ευγνώμων για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε φίλοι για πάντα".

Michael Schumacher: "Ηταν ένα περίεργο τέλος που αντικατοπτρίζει περίπου τη χρονιά μας. Οσον αφορά τον γύρο σχηματισμού, ζέσταινα τα ελαστικά μου όταν ένιωσα ένα μεγάλο χτύπημα. Δεν είδε ακόμα το ατύχημα στο βίντεο και δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αργότερα, κατά την παρουσία του αυτοκίνητου ασφαλείας στην πίστα, σπινιάρισα γιατί τα λάστιχα ήταν πολύ κρύα, οπότε κάθε φορά που κάποιος φρέναρε μπροστά μου, έπρεπε να φρενάρω κι εγώ κι έτσι βγήκα από την πίστα. Πάντως, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τερμάτιζα εξαιτίας της κατάστασης των ελαστικών. Το μόνο θετικό ήταν ότι είμαι τρίτος στο πρωτάθλημα. Τώρα, ας κοιτάξουμε μπροστά, τοποθετώντας τα πράγματα σε σωστές βάσεις για την ερχόμενη σεζόν".

Red Bull Racing

Christian Klien: " Εκπληκτικός, φανταστικός, ένας από τους καλύτερους αγώνες μου. Όλα ήρθαν όπως τα ήθελα και το να μην μπω στα πιτς στο δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας δούλεψε άψογα. Όταν βγήκα από τα πιτς, αργότερα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμουν πέμπτος. Ηταν ένας σπουδαίος τρόπος να ολοκληρώνεις μια σεζόν".

David Coulthard: "Με κάθε αυτοκίνητο ασφαλείας πηγαίναμε προς τα πίσω, αλλά έτσι γίνεται μερικές φορές. Είτε δουλεύουν για σένα, είτε εναντίον σου. Προσπέρασα τον Jenson και τον Montoya, αλλά βρέθηκα δίπλα από το αυτοκίνητο ασφαλείας και μείωσα ταχύτητα για διευκρινίσω εάν έπρεπε να το προσπεράσω, αλλά εκείνη τη στιγμή με προσπέρασαν οι δύο τους. Ηταν πολύ θετική η πρώτη χρονιά της Red Bull Racing. Θα επιστρέψουμε του χρόνου και ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK