Οι Lighting επικράτησαν των Devils

Οι πρωταθλητές του NHL, Tampa Bay Lighting κατάφεραν να επικρατήσουν των New Jersey Devils με 6-3, χάρη στον επιθετικό οίστρο του αρχηγού της ομάδας Dave Andreychuk που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

Οι Lighting επικράτησαν των Devils

Οι πρωταθλητές του NHL, Tampa Bay Lighting κατάφεραν να επικρατήσουν των New Jersey Devils με 6-3, χάρη στον επιθετικό οίστρο του αρχηγού της ομάδας Dave Andreychuk που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Γάλλος Vincent Lecavallier που έβαλε στο φινάλε την υπογραφή του, σε μια νύχτα μαγική. Το σημείο που έκρινε την χθεσινή αναμέτρηση, ήταν στο 14ο λεπτό της τρίτης περιόδου, όπου σε μια ανύποπτη φάση μπροστά από την εστία των Devils, πορτιέρο της ομάδας Martin Brodeur τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η ομάδα του τότε υπολείπονταν ένα τέρμα των αντιπάλων τους και μέσα σε διάστημα 6 λεπτών δέχθηκε τρία διαδοχικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ήττα προήλθε από τα συνεχόμενα λάθη των παικτών του Larry Robinson, παρά την αναγκαστική αντικατάσταση του τερματοφύλακα.

«Δεν μπορούμε να γυρνάμε τον δίσκο( το puck) γύρω- γύρω και να θέλουμε να κερδίσουμε στο φινάλε» τόνισε ο προπονητής των Devils, Larry Robinson και πρόσθεσε: «Κάναμε πολλά λάθη, τα οποία πληρώσαμε στο φινάλε. Δεχθήκαμε τρία τέρματα, τα οποία έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Ελπίζω να διορθώσουμε τα όποια σφάλματα μας στις προπονήσεις».

Ο Scott Clemmensen, ο οποίος αντικατέστησε τον Brodeur στο φινάλε, δέχθηκε δυο τέρματα μέσα σε διάστημα 56 δευτερολέπτων, δίνοντας στους αντιπάλους την δυνατότητα να πανηγυρίσουν μια ανέλπιστη νίκη. Ο τραυματισμός του Martin Brodeur , δεν δείχνει να είναι κάτι το ανησυχητικό. Θα περάσει την Πέμπτη το πρωί από κάποια τέστ για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου και ενώ το παιχνίδι συνεχιζόταν, ο Brodeur έπεσε κάτω στον πάγο, σφαδάζοντας από τους πόνους, πιάνοντας το δεξί του γόνατο.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην αρένα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, πιάνοντας στον ύπνο τους παίκτες των Devils. Σκόρερ, ποιος άλλος από τον μικροκαμωμένο Martin St Louis, ο οποίος δέχθηκε μια πάσα λουκούμι από τον Brad Richards και κατάφερε να νικήσει από δεξιά τον Brodeur ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι Lighting μάλιστα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν από το φινάλε του πρώτου 20λεπτου, με τον Fredrik Modin να σημειώνει το 3ο του προσωπικό τέρμα σε δυο αγώνες. Στην δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν τους πρωταθλητές και κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τέρματα των Sean Brown και V Malakhov.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Devils εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της άμυνας των αντιπάλων, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι, σε ένα κρίσιμο κυριολεκτικά σημείο του παιχνιδιού, με τον Sergei Brylin να νικά έξω από την μεγάλη περιοχή τον John Grahame.

Αν νομίζετε ότι οι Lighting παρέδωσαν τα όπλα, κάνετε λάθος. Το γκολ των φιλοξενούμενων ξύπνησε τους γηπεδούχους που αδράνησαν στην φάση εκείνη, ανέβασαν την απόδοσή τους και 1 λεπτό αργότερα ισοφάρισαν με το σούτ του V Prospal (6ο προσωπικό), δίνοντας άλλη τροπή στο παιχνίδι.

Ο Brodeur στην τελευταία περίοδο ήταν εκπληκτικός, έπιανε τα άπιαστα, πιστοποιώντας ότι διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Μέχρι που ήρθε η στιγμή να τραυματιστεί στο δεξί γόνατο και αναγκαστικά αποχώρησε. Ο ίδιος πραγματοποίησε 30 αποκρούσεις στο παιχνίδι, αλλά αυτές δεν στάθηκαν ικανές να πάρει ο σύλλογος τους δυο βαθμούς της νίκης. Από την άλλη, ο Grahame πραγματοποίησε 20 αποκρούσεις σε 23 σουτ .

Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Washington-Buffalo: 3-2

Boston –Carolina: 3-4

Nashville – Colombus: 2-3

San Jose – Dallas : 5-4

Calgary – Anaheim : 1-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK