Οι Μικροί Ήρωες της Stoiximan!

Η Stoiximan, η κορυφαία εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, με την ονομασία ‘Μικροί Ήρωες’.

Οι Μικροί Ήρωες της Stoiximan!

Οι ‘ Μικροί Ήρωες’ είναι όλα τα παιδιά της Ελλάδας, που αναπτύσσουν τα ταλέντα τους και έρχονται πιο κοντά στα όνειρα τους. Αυτό που τους λείπει σήμερα είναι περισσότερα ερεθίσματα. Μεγαλύτερη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, πέρα από το σχολείο, που τους δίνουν γνώση και κυρίως τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Η γέννηση του προγράμματος ‘Μικροί Ήρωες΄ ακολούθησε αυτήν ακριβώς την παραδοχή: ενώ τα παιδιά δεδομένα αναπτύσσονται με συνεχή και διαφορετικά ερεθίσματα, η σημερινή πραγματικότητα τα υποχρεώνει, χωρίς μάλιστα να το επιλέγουν, στην επαφή με ολοένα και λιγότερα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, τις βασικές πηγές και αφορμές εξέλιξης και ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Δημιουργήσαμε τους ΄Μικρούς Ήρωες’, για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία, σε όσα περισσότερα παιδιά, να εξερευνήσουν τα προσωπικά τους μαθησιακά ενδιαφέροντα και να ανακαλύψουν μέσα από τα δικά τους μάτια το δικό τους κόσμο.

Αποστολή του Προγράμματος είναι να προσφέρει το έδαφος που θα επιτρέψει στα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο. Για το λόγο αυτό επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό και ζωντανό εκπαιδευτικό ταξίδι για εκείνα τα παιδιά της Ελλάδας που αδυνατούν να βιώσουν τέτοιες εμπειρίες.

Το Πρόγραμμα « Μικροί Ήρωες» αναπτύχθηκε σε δύο δράσεις, που ονομάσαμε «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν».

Με το «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» απευθυνθήκαμε, μέσω των δασκάλων, σε μαθητές των δημοτικών σχολείων των αστικών κέντρων, με στόχο να βοηθήσουμε στην ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Η πρώτη φάση του Προγράμματος ολοκληρώθηκε, φιλοξενώντας περισσότερα από 10.000 παιδιά των δημοτικών σχολείων Γ’ και Δ’ τάξης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τα οποία συμμετείχαν χωρίς κόστος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων.

Η Stoiximan εξασφάλισε τα εισιτήρια για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, το Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη. Μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήσαμε, καλέσαμε εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να οργανώσουν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των Γ’ και Δ’ τάξεων του Δημοτικού, κάνοντας χρήση των προαγορασμένων εισιτηρίων. Το «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» συνεχίζεται και με τη νέα σχολική χρονιά και θα ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των ευρύτερων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα και να αναδείξει την εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται στις γωνιές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια εμπειρία ζωής.

Οι ΄Μικροί Ήρωες’ που ταξίδεψαν για φέτος ήταν 60 παιδιά δημοτικών σχολείων από 5 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας: την Κάσο, το Τρανόβαλτο, τους Αρκιούς, την Ηρακλειά και την Ανάφη. Το ταξίδι τους, που για τα περισσότερα από αυτά μάλιστα, αποτέλεσε και το πρώτο τους ταξίδι μακριά από το σπίτι τους, ήταν στα μουσεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα. Για τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να γνωριστούν μεταξύ και να πάρουν στις βαλίτσες τους εμπειρίες και εικόνες, διαφορετικές από τον τόπο διαμονής τους. Συνοδοί τους, ήταν οι δάσκαλοί τους, οι άνθρωποι της Stoiximan και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που χάρισε στους μικρούς μαθητές μια εμπειρία ζωής σε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών.

Στη Stoiximan υποστηρίζουμε ότι «Ηρωισμός είναι να πιστεύεις σε μια ιδέα. Και η πίστη σε μια ιδέα είναι αρκετή για να γεννήσει ήρωες. Και αυτό είναι ευτυχία και δύναμη μαζί». Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», είναι η απόδειξη του οράματός μας.

24MEDIA NETWORK