Οι μποξέρ που μπήκαν στο ρινγκ ως μαχητές του 'Mortal Kombat'

Στη Νικαράγουα ουδόλως τους απασχολεί η πανδημία και τα αθλητικά δρώμενα διεξάγονται κανονικά.

Πανοραμική άποψη ενός αγώνα πυγμαχίας στη Νικαράγουα
Πανοραμική άποψη ενός αγώνα πυγμαχίας στη Νικαράγουα AP PHOTO/ALFREDO ZUNIGA

Η Νικαράγουα είναι ένα ευρύ κομμάτι γης εκτάσεως 130.375 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Κεντρική Αμερική, με 6 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο συνδέεται από βορρά με την Ονδούρα και από νότο με την Κόστα Ρίκα. Γεωγραφικά είναι γνωστή ως η 'χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων', πολιτικά για την 'Εξέγερση των Σαντινίστας' που ανέτρεψε τη δικτατορία των Σομόζα και αθλητικά για την συνέχιση κάθε αθλητικής δραστηριότητας εν μέσω πανδημίας.

H Liga Primera είναι από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που δεν τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής έως τώρα και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών πρόκειται ν' αναδεχθεί η νέα πρωταθλήτρια της Clausura, καθώς η κάτοχος της Apertura Ρεάλ Εστελί, η Ντιαγνκέν, η Βάλτερ Φερέτι και η Μανάνγκουα είναι οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν -σε ζευγάρια- την πρόκρισή τους στον τελικό των πλέι οφ. Μέχρι την Τετάρτη θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ.

Στην πυγμαχία οι εγχώριοι τίτλοι των κατηγοριών απονεμήθηκαν. Όσες, τελοσπάντων, διεξήχθησαν. Το πρωτάθλημα μποξ ήταν το πιο ελκυστικό αθλητικό event του Σαββατοκύριακου και παρά το γεγονός πως ορισμένοι αθλητές απέσυραν τις συμμετοχές τους υπό το φόβο της μετάδοσης του κορονοϊού, οι διοργανωτές ούτε που σκέφτηκαν τη ματαίωση και δεν προχώρησαν σε ακυρώσεις. Οι αγώνες άρχισαν κανονικά, τηρήθηκαν απλώς κάποιοι ορισμένοι κανόνες υγιεινής.

Φερ' ειπείν οι θεατές, στους οποίους χορηγήθηκαν δωρεάν εισιτήρια, αφού θερμομετρούνταν για πυρετό πριν από την είσοδό τους στο αθλητικό κέντρο της πρωτεύουσας Μανάγκουα και απολύμαιναν τα χέρια και τα παπούτσια τους κάθονταν σε απόσταση δύο θέσεων ο ένας από τον άλλον. Μεταξύ αυτών, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο επαγγελματίας μποξέρ Ρομάν Γκονσάλες ή 'Τσοκολατίτο', ο 32χρονος σύγχρονος ήρωας της χώρας και κάτοχος της ζώνης στην κατηγορία super flyweight της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Επίσης οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν προστατευτική μάσκα, τόσο στ' αποδυτήρια ενόσω ετοιμάζονταν, όσο και στη διαδρομή μέχρι ν' ανέβουν στο ρινγκ. Κατόπιν, αν ήθελαν, είχαν το δικαίωμα να την αφαιρέσουν και να πυγμαχήσουν χωρίς αυτήν. Όποιο επέλεξαν να μην ρισκάρουν, έμοιαζαν αλήθεια είναι με φιγούρες βγαλμένες από τα διάσημα fighting games. Θα μπορούσε να είναι μια Θανάσιμη Μάχη αυτή, δεδομένου ότι ο ιός σε σχεδόν 3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει σκοτώσει περισσότερες από 200.000!

Τουναντίον οι διαιτητές, οι κριτές και οι βοηθοί θα έπρεπε να είναι διαρκώς προστατευμένοι.

Επίσης οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για την παρουσία ομάδας γιατρών, οι οποίοι θα επενέβαιναν σε περίπτωση που χρειαζόταν. Δεν χρειάστηκε, είπαν.

Πιστευτό ή οποία, στη Νικαράγουα οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις είναι 12 και έχουν βεβαιωθεί 3 θάνατοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK