Οι πιο δυνατές εικόνες του Μαραθωνίου της Αθήνας

Ιδρώτας, κούραση, εξάντληση. Αλλά και νίκη, χαμόγελα, πανηγυρισμοί, τερματισμός. Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας τα είχε όλα και το Contra.gr παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές του.

Στιγμιότυπο από τον τερματισμό στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Παναθηναϊκό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
Στιγμιότυπο από τον τερματισμό στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Παναθηναϊκό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI SPORTS

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έφερε ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το κορυφαίο δρομικό event της Ελλάδας δεν επηρεάστηκε από τη βροχόπτωση που επεφύλασσε ο καιρός στους συμμετέχοντες και για ακόμα μια χρονιά προσέφερε εικόνες, στιγμές, πανηγυρισμούς, κούραση, ιδρώτα, εξάντληση, νικητές και κανέναν ηττημένο.

Τυπικά, ο Τζον Κιπκόριρ Κόμεν προσπέρασε στο τελευταίο χιλιόμετρο τον Φελισιέν Μουσχιτιρά και εξασφάλισε τη νίκη. Στα 42 του, ο Κόμεν έδωσε τη 15η νίκη στην Κένυα, με την Ελλάδα να παραμένει στις 13, με τελευταία εκείνη του Χριστόφορου Μερούση το 2015 (μεσολάβησε στο κενυατικό σερί από το 2001 μέχρι φέτος). Στο βάθρο των νικητών, όμως, υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, αφού ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, με τον 2ο καλύτερο ελληνικό χρόνο στην ιστορία. Το 2:19.01 από τον αθλητή του Χρήστου Παπαχρήστου βρίσκεται πίσω μόνο από το 2:17.56 του Νίκου Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Ο Γκελαούζος είχε βρεθεί και στη 2η θέση στο 35ο χιλιόμετρο, έχοντας πάρει ώθηση νωρίτερα από τους φίλους του Παναθηναϊκού που τον στήριξαν, με τον αθλητή των 'πρασίνων' να φυλάει το σήμα στη φανέλα του. Όσο για τις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη τερμάτισε 1η με 2:45.49, έχοντας από κοντά την Κατερίνα Ασημακοπούλου που τερμάτισε στη 2η θέση.

Σε τέτοιες περιστάσεις, βέβαια, την παράσταση δεν κλέβουν οι επαγγελματίες αθλητές, αλλά ο απλός κόσμος που τρέχει για την ευχαρίστησή του ή για να περάσει τα μηνύματά του. Το Contra.gr ανέδειξε τέτοιες περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες, όπως τον διαβητικό επιχειρηματία Αλέξανδρο Χριστοδούλου, τον Γιατρό Χωρίς Σύνορα Τίμο Χαλιαμάλια και την 56χρονη μητέρα 5 παιδιών Βάσω Πετρίδου, όμως δεν ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες περιπτώσεις. Ήταν 3 από τις χιλιάδες.

Ίσως η πιο ξεχωριστή εξ αυτών είναι του Κου Γου Χαν, του 32χρονου τυφλού αθλητή από τη Νότια Κορέα, ο οποίος έτρεξε στην κλασική διαδρομή της Αθήνας χωρίς συνοδεία! Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε τη συνδρομή ενός ειδικού συστήματος που ανοίγει έναν νέο δρόμο σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Στο προσκλητήριο του Μαραθωνίου ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δοκίμασαν τα όριά τους ή πέρασαν το μήνυμα πως μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε, ανεξαρτήτως προπόνησης, ηλικίας ή προβλημάτων υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Για ακόμα μια φορά διεξήχθη αγώνας για παιδιά, αγώνας για ΑμΕΑ, αγώνας για ηλικιωμένους. Και για ακόμα μια φορά, οι φωτογραφικοί φακοί απαθανάτισαν ιστορίες που θα μείνουν στην αιωνιότητα. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του facebook για να τις απολαύσετε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK