'Nurmagomedov vs. Mayweather': Ο βασιλιάς της ζούγκλας πλησιάζει

O αήττητος στο UFC, Khabib Nurmagomedov έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αντιμετωπίσει τον αήττητο στο ρινγκ, Floyd Mayweather, στον πρώτο αγώνα του Αμερικανού εκτός ΗΠΑ, ώστε "να βγει ο βασιλιάς της ζούγκλας".

'Nurmagomedov vs. Mayweather': Ο βασιλιάς της ζούγκλας πλησιάζει

To βράδυ που ο Floyd Mayweather συνάντησε τον Conor McGregor στη Τ-Μobile Arena της Νevada, αμφότεροι έγιναν κατά δεκάδες εκατομμύρια πλουσιότεροι πριν καν αρχίσει ο αγώνας (ο πυγμάχος εξασφάλισε 87 εκατ. ευρώ και ο μαχητής του UFC 26 εκατ. ευρώ). Όταν τελείωσε, ο νικητής και αήττητος για 50 ματς, Mayweather είχε στο λογαριασμό του +262 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 87.000.000 ευρώ, με το παιχνίδι αυτό να περνά στην ιστορία ως "money fight".

Χαρακτηρισμός που είχε δώσει ευθύς εξ αρχής ο Ιρλανδός και δικαιώθηκε, αν σκεφτείς πως τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τα 510 εκατ. ευρώ. Όπως και μετά την ήττα του από τον Khabib Nurmagomedov στο κλουβί που στήθηκε στο ίδιο γήπεδο ( και όσα έγιναν μετά, με την υπερπήδηση οκτάγωνου και το ξύλο του νικητή στους συνεργάτες του ηττημένου), ο McGregor ζήτησε rematch.

Έλα όμως, που ο Mayweather έχει άλλη προτεραιότητα. Ο Nurmagomedov τον προκάλεσε σε αγώνα στη Μόσχα 'σε παιχνίδι που θα διαλύσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Υπάρχει μόνο ένας βασιλιάς στη ζούγκλα', όπως είπε ο αήττητος fighter του UFC (27-0), που πέταξε το γάντι στον καλύτερο της πυγμαχίας να τον αντιμετωπίσει στο σπορ του. Ο τελευταίος αρκέστηκε στο να προτρέψει τους promoters να ετοιμάσουν τα μπλοκ επιταγών.

Ο 30χρονος Ρώσος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της ρωσικής Ομοσπονδίας πυγμαχίας, Umar Kremlev προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες. Μεταξύ αυτών που έταξε ήταν ότι 'στις εξέδρες της Luzhniki Arena (έκανε ανακαίνιση αξίας 400 εκατ. δολ. και φιλοξένησε την πρεμιέρα και το 'κλείσιμο' του UEFA World Cup) θα βρεθούν περισσότεροι από 100.000 θεατές, ενώ θα κάνουμε ρεκόρ πληρωμένης τηλεοπτικής κάλυψης'.

Εκτίμησε πως δισεκατομμύρια μάτια θα δουν τον αγώνα. Μετά τη συνάντηση, ο Κremlev δήλωσε πως "ο Khabib βάζει τους όρους. Ο Mayweather θα παλέψει στη Μόσχα". Eκεί θα μπορεί να 'χει στην ομάδα του τον πατέρα του, κάτι που δεν κατέστη δυνατό στο Las Vegas, καθώς οι Αμερικανοί απέρριψαν την αίτηση για visa.

Η τελευταία φορά που έδωσε αγώνα ο "Money" εκτός της Nevada, ήταν το 2005. Δεν έχει παίξει ποτέ επαγγελματικά εκτός Αμερικής.

Ο Nurmagomedov ωστόσο, είναι προ της τιμωρίας από τις αθλητικές -και άλλες- αρχές της Nevada, μετά την επίθεση που έκανε σε συνεργάτη του McGregor. "Ο Khabib δεν χρειάζεται τον Mayweather. Ο Μayweather χρειάζεται τον Khabib για αυτόν τον αγώνα, καθώς ο αθλητής μας είναι πολύ πιο δημοφιλής τη σήμερον ημέρα" κατέληξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Για την ιστορία, ο πατέρας του Nurmagomedov, τον οποίον είχε προσβάλει ο McGregor, συγχώρησε τον Ιρλανδό και τον κάλεσε στο Dagestan, για μια φιλική συνάντηση τον Δεκέμβρη, για να δει και αγώνα MMA που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή.

Photo: AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK