ΣΠΟΡ

Ορφανός: “Πρέπει να διατηρηθεί το μονοπώλιο των κρατικών λοταριών”

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Παρασκευή (27/10) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με τη λήξη του σεμιναρίου της European Lottaries, που φιλοξένησε η ΟΠΑΠ ΑΕ (25-27 Οκτωβρίου) είπε, μεταξύ άλλων: "Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πορεία των τυχερών παιχνιδιών, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη, είναι η διατήρηση του μονοπωλίου των τυχερών παιχνιδιών. Για τη χώρα μας, το έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ έως το 2020".

default image

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού,
Γιώργος Ορφανός, στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Παρασκευή (27/10) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με τη λήξη του σεμιναρίου της
European Lottaries, που φιλοξένησε η
ΟΠΑΠ
ΑΕ (25-27 Οκτωβρίου) είπε, μεταξύ άλλων:
“Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πορεία των τυχερών παιχνιδιών, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη, είναι η διατήρηση του μονοπωλίου των τυχερών παιχνιδιών. Για τη χώρα μας, το έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ έως το 2020”.

“Πιστεύουμε ότι η διαχείριση ενός τέτοιου θέματος δεν μπορεί να δίδεται σε ιδιώτες και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι υπάρχει, από τις ευρωπαϊκές λοταρίες και την ΟΠΑΠ ΑΕ, ένας ανταποδοτικός ρόλος προς την κοινωνία, με τα προγράμματα χορηγιών κοινωνικής ευθύνης και διαφήμισης”.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς ελληνικής Πολιτείας, για τη διατήρηση αυτού του μονοπωλίου, καθώς και σε δικαστικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν υπέρ αυτού. Μια από αυτές, η υπ΄ αριθμόν 524/2004 του Αρείου Πάγου, εφαρμόζει πλήρως τη διάταξη του αριθ. 2, παρ. 2 του Ν. 2433/96, απαγορεύει τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος.

Μίλησαν επίσης: ο πρόεδρος της European Lottaries (ο φορέας Ένωσης Ευρωπαϊκών Κρατικών Λοταριών) δρ. Βίνφριντ Βόρτμαν, ο οποίος τόνισε: “Μόνο οι κρατικές και κρατικά ελεγχόμενες λοταρίες μπορούν να παρέχουν όλες τις εγγυήσεις για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προστασία των καταναλωτών. Προστατεύουν από τους κινδύνους εθισμού και διάπραξης εγκληματικών πράξεων όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”.

Στο σεμινάριο μετείχαν 60 εκπρόσωποι από δεκαεννιά ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ