Όσκαρ Πιστόριους: Ο αθλητής σύμβολο που έγινε δολοφόνος

Η ιστορία του Όσκαρ Πιστόριους είναι από εκείνες που μόνο ένας σεναριογράφος του Hollywood θα μπορούσε να σκεφτεί. Με αφορμή τα 30α γενέθλιά του το Contra.gr θυμάται πως έφτασε... χωρίς πόδια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και όλο το χρονικό της δολοφονίας της συντρόφου του που σόκαρε τον πλανήτη.

Όσκαρ Πιστόριους: Ο αθλητής σύμβολο που έγινε δολοφόνος

Το "γρηγορότερο πράγμα χωρίς πόδια", όπως τον χαρακτήρισαν, γεννήθηκε στις 22 του Νοέμβρη του 1986 στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Ο Οσκαρ Πιστόριους είχε μια ιδιαιτερότητα. Γεννήθηκε χωρίς κόκαλα κάτω από τα γόνατα και για αυτό στην ηλικία τους ενός έτους του αφαιρέθηκαν τα πόδια.

Η ΠΟΡΕΙΑ

Από μικρός είχε κλίση στον αθλητισμό παρά τα πρόβλημα του. Ο “Blade Runner” όπως τον φωνάζουν, είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το τένις, την πάλη, το πόλο και το κρίκετ. Το 2004 πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους αγώνες δρόμου και πήρε μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χρυσό μετάλλιο στα 200 σημειώνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ ( 21.97”).

Την ίδια χρονιά έσπασε δυο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μετρά αφού αρχικά έκανε 11.72” (στο πλαίσιο του τουρνουά Police College) ενώ λίγο αργότερα ξεπέρασε και τον εαυτό του κάνοντας 11.51” στο τουρνουά AGN. To 2005 πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Μάντσεστερ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 και στα 200 μέτρα, Την ίδια χρονιά δοκίμασε στις δυνάμεις του κόντρα σε δρομείς χωρίς κινητικά προβλήματα και τερμάτισε έκτος (πρωτάθλημα Νότιας Αφρικής)!

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

To 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ασεν πήρε τρία χρυσά μετάλλια αφού τερμάτισε πρώτος στις κούρσες των 100, 200 και 400 μέτρων. Μάλιστα στα δυο τελευταία πέτυχε νέα παγκόσμια ρεκόρ. Στον ημιτελικό των διακοσίων μέτρων σημείωσε επίδοση 21.66” και στον τελικό των τετρακοσίων 49,42”. Την ίδια χρονιά, ο Οσκαρ πήρε την πρώτη θέση στα 100 και στα 200 μέτρα στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Μάντσεστερ.

Ένα χρόνο αργότερα ο Πιστόριους κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα αφού σημείωσε την φανταστική επίδοση 10,91” σε τουρνουά που έγινε στη Νότιο Αφρική. Στη συνέχεια πήρε μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα της πατρίδας του όπου και τερμάτισε δεύτερος στα 400 μέτρα τρέχοντας με φυσιολογικούς αθλητές (έκανε χρόνο 46,56”).

Ο ίδιος ο προπονητής του "Blade Runner ", δήλωνε πως ο Οσκαρ είναι γεννημένος αθλητής.

ΟΙ... ΛΕΠΙΔΕΣ

Οι "λεπίδες", όπως τις αποκαλούν, το σήμα κατατεθέν του, κατασκευάστηκαν στην Ισλανδία από άνθρακα. Πολλοί θεωρούν ότι δυσκόλευαν το έργο του Οσκαρ αλλά δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν πως τα προσθετικά μέλη του δίνουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους δρομείς.

Ο ίδιος ο Οσκαρ δήλωνε πως δεν είναι οι λεπίδες το μυστικό της επιτυχίας: "Προπονούμαι σκληρότερα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αθλητές", δηλώνει και συνεχίζει: "Δουλεύω πιο πολλές ώρες. Τρώω καλύτερα. Κοιμάμαι καλύτερα και γενικά, είμαι πιο επιμελής. Δε νομίζω ότι έχω κάποιο μειονέκτημα, πιστεύω πως εκείνος που θέλει περισσότερο τη νίκη στο τέλος τα καταφέρνει".

Ήταν πολλοί εκείνοι που ρίχνουν την ευθύνη της καλής του απόδοσης στις "Cheetahs" (τα τεχνητά πόδια του) εκείνος απαντούσε πως οι επικριτές του βλέπουν μόνο τα πλεονεκτήματα των "λεπίδων" και όχι τα μειονεκτήματα τους.

"Δεν υπήρξε ποτέ αθλητής με κινητικό πρόβλημα που να πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες. Υπάρχει ο φόβος της αλλαγής", δήλωσε ο Πιστόριους.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Όσκαρ Πιστόριους έγινε ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που πήρε μέρος στο στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης όχι μόνο έτρεξε, αλλά τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά των 400μ. και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά! Εκεί μπορεί να ήρθε τελευταίος στην κούρσα, όμως αυτό δεν είχε καμία απολύτως σημασία.

Στην τελετή λήξης των Αγώνων σήκωσε τη σημαία της αποστολής της Νοτίου Αφρικής και κέρδισε το χειροκρότημα. Λίγες ημέρες αργότερα μάλιστα πήρε μέρος και στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, κερδίζοντας 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο.

ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΤΟΥ

Η παγκόσμια αθλητική και όχι μόνο κοινότητα συγκλονίστηκε το Φεβρουάριο του 2013 όταν έγινε γνωστό πως ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε την κοπέλα του Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης των 400 μέτρων πυροβόλησε στο κεφάλι και το χέρι την κοπέλα του, καθώς την πέρασε για ληστή! Ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας της Πρετόρια, τόνισε ότι οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Στη Νότια Αφρική, λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, πολλοί κάτοικοι διατηρούν όπλα στην κατοχή τους για αυτοπροστασία.

Την σκότωσε στο σπίτι του!

Η είδηση για τους πυροβολισμούς του 26χρονου Πιστόριους στην κοπέλα του έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς ο Νοτιοαφρικανός ήταν φυσικά μια σπουδαία μορφή στο χώρο παγκόσμιου στίβου.

Όπως μετέδωσαν πρώτα τα ΜΜΕ της Νοτίου Αφρικής, το θλιβερό συμβάν συνέβη στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake, ενώ στην Αστυνομία τηλεφώνησε τρίτο πρόσωπο.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός του Γιοχάνεσμπουργκ ("Radio 702") μετέδωσε πως "υπάρχει ασάφεια για τον τρόπο που συνέβη το περιστατικό".

"Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τη συναισθηματική του κατάσταση αλλά είναι τραυματισμένος έχοντας χάσει κάποιον τόσο δικό του", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Aγγλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Πιστόριους πυροβόλησε 4 φορές την κοπέλα του, η οποία ήθελε να του κάνει έκπληξη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου...

Το όνομα της άτυχης κοπέλας ήταν Ρίβα Στέενκαμπ, με το διάσημο μοντέλο από τη Νότιο Αφρική αποτελούσε ζευγάρι με τον Πιστόριους για έναν χρόνο.

Η κοπέλα του Πιστόριους

Η Ρίβα Στέενκαμπ γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν και στη Νότια Αφρική αποτελούσε ένα από τα κορυφαία μοντέλα.

Είχε σπουδές στη Νομική και ο δεσμός της με τον Όσκαρ Πιστόριους την έκανε ευρύτερα γνωστή τον τελευταίο χρόνο.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με μαρτυρίες του επιστήθιου φίλου, Τζάστιν Ντιβάρις.

"Μου τηλεφώνησε στις 3:55 λέγοντας πως η Ρίβα είχε πυροβοληθεί. Τον ρώτησα 'Τι λες; Δεν καταλαβαίνω!' και μου είπε 'Έγινε ένα τρομερό ατύχημα. Πυροβόλησα τη Ρίβα'. Στη συνέχεια ο γείτονάς του πήρε το τηλέφωνο, μου είπε πως ήταν αλήθεια και μου είπε να πάω στο σπίτι του.

Ήμουν σοκαρισμένος. Ρώτησα τον γείτονα αν η Ρίβα ήταν καλά και αν το όπλο εκπυρσοκρότησε από ατύχημα. Μου απάντησε 'Όχι, δεν είναι καλά. Πρέπει να έρθεις εδώ'. Όταν έφτασα στο σπίτι του ήταν ήδη μία σκηνή εγκλήματος για την αστυνομία. Δεν μας επέτρεψαν να μπούμε σπίτι, αλλά μπορούσα να δω το σώμα της Ρίβα καλυμμένο με πετσέτες και σεντόνια.

Ο Όσκαρ ήταν υπό κράτηση στο γκαράζ του σπιτιού του, αλλά με άφησαν να του μιλήσω. Ήταν τελείως ασυνάρτητος και έλεγε συνέχεια ‘Σκότωσα το μωρό μου. Θεέ μου, πάρε με!’. Καθόταν και έκλαιγε για μία ώρα. Τον ρωτούσα τι είχε γίνει και μου έλεγε συνεχώς το ίδιο πράγμα", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Τζάστιν Ντιβάρις.

Η Στέενκαμπ είχε παγιδευτεί στο μπάνιο προσπαθώντας να κρυφτεί από τον Πιστόριους. Ο ίδιος ο Πιστρόριους πάντως ισχυρίζεται πως Στέενκαμπ χρησιμοποιούσε το μπάνιο όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Αυτή ήταν η αρχική απόφαση του Δικαστηρίου μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του, κάτι που εξόργισε αρκετούς. Ο δικαστής Ντέσμοντ Νέιρ ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αποφάσισε να μην προφυλακιστεί ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία του εκ προμελέτης φόνου της 30χρονης γυναίκας.

Ο βασικός λόγος που ο Πιστόριους δεν προφυλακίστηκε ήταν ότι δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής από τη χώρα. Επίσης κρίθηκε ότι δεν έχει την τάση να είναι βίαιος, ενώ η απελευθέρωσή του με εγγύηση θεωρήθηκε ότι δεν θα προκαλέσει δημόσια κατακραυγή.

Για την ετυμηγορία του δικαστηρίου λήφθηκαν υπόψιν όλες τις καταθέσεις, τόσο της υπεράσπισης όσο και του εισαγγελέα και της Αστυνομίας.

Τον Ιούνιο του 2013 η δίκη του Πιστόριους πήρε νέα αναβολή μέχρι το Μάρτιο του 2014! Ο Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Έιμι και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατούνταν από τα χέρια, όσο η Έιμι απήγγειλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλενάδα του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια.

ΟΤΑΝ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ

Ένα χρόνο μετά από την ημέρα της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους έσπασε τη σιωπή του, και με μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό συμβάν.

Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μου για το τραγικό συμβάν που προκάλεσε θλίψη σε όλο τον κόσμο που αγαπούσε πραγματικά και εξακολουθεί να αγαπά τη Ρίβα", έγραψε ο Πιστόριους σε σύντομο μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter.

"Ο πόνος και η λύπη, κυρίως για τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα, με πνίγουν. Θα κουβαλάω για την υπόλοιπη ζωή μου την απώλεια της Ρίβα και τις πληγές από την ημέρα εκείνη", τονίζει στο μήνυμά του ο Όσκαρ Πιστόριους, το οποίο αρχίζει με τη φράση: "Λίγες λέξεις από τα βάθη της καρδιάς μου".

ΔΗΛΩΣΕ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΥΓΙΣΕ

Στη δίκη που ξεκίνησε τελικά στις 3 Μαρτίου 2014, ο Πιστόριους παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε την 29χρονη, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι θεώρησε πως ήταν εισβολέας και πυροβόλησε τέσσερις φορές προς την πόρτα του μπάνιου, προκειμένου να αμυνθεί. Η θέση των κατηγόρων από την άλλη ήθελε τον διάσημο αθλητή να έχει δολοφονήσει εν ψυχρώ τη σύντροφό του έπειτα από έναν έντονο καυγά.

Μετά από 5 μέρες που συνεχιζόταν κανονικά η διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόρια, ο Πιστόριους δεν άντεξε. Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της δίκης του για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, καθώς την ώρα που στο δικαστήριο διαβάζονταν οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης του άτυχου μοντέλου, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης έκανε εμετό.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φόρτισαν συναισθηματικά τον παραολυμπιονίκη, ο οποίος δεν άντεξε και αφού κάθισε στο εδώλιο, έκανε εμετό.

Ο Όσκαρ Πιστόριους λύγισε ξανά στο δικαστήριο της Πρετόρια, όταν κατά τη διάρκεια της δίκης του προβλήθηκαν φωτογραφίες από την μοιραία νύχτα. Μεταξύ αυτών προβλήθηκε και η εικόνα του επίμαχου μπαστουνιού του κρίκετ, με το οποίο ο παραολυμπιονίκης έσπασε την πόρτα του μπάνιου, το περίστροφο, καθώς και η εικόνα των προσθετικών μελών του Νοτιοαφρικανού, γεμάτα αίματα, λίγη ώρα μετά από το συμβάν.

Όταν στο δικαστήριο προβλήθηκε η φωτογραφία με το άψυχο κορμί της δολοφονημένης Ρίβα Στέενκαμπ, ο Πιστόριους έκανε ξανά εμετό, έκλεισε την οθόνη του υπολογιστή που βρισκόταν μπροστά του και στη συνέχεια ρώτησε τον λόγο που έπρεπε να προβληθούν οι εικόνες.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδειξε το δικαστήριο...

Τα SMS της Ρίβα "έκαψαν" τον Πιστόριους

Τα μηνύματα που αντάλλασσαν ο Όσκαρ Πιστόριους με την σύντροφό του έφερε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία στην 14η ημέρα της δίκης του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους, είχε παραδεχτεί ότι φοβόταν τον Νοτιοαφρικανό πρωταθλητή, σε μήνυμα που του είχε στείλει τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ένας ειδικός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δίκης.

"Σε φοβάμαι κάποιες φορές και πως θα ξεσπάσεις ή πως θα αντιδράσεις επάνω μου. Κάνω το παν προσπαθώντας να σε κάνω ευτυχισμένο. Αλλά αισθάνομαι ότι κάποιες φορές δεν είναι αρκετό, όσο κι αν προσπαθώ. Δεν είναι δυνατόν να δέχομαι επιθέσεις από άλλους, που βγαίνω μαζί σου και ταυτόχρονα από εσένα-το μόνο πρόσωπο, που δικαιούμαι να με προστατεύει", ανέφερε στο επίμαχο μήνυμα το άτυχο μοντέλο.

ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι φωτογραφίες της Ρίβα Στέενκαμπ τρία χρόνια μετά το θάνατό της της είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του πατέρα του άτυχου μοντέλου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο ήθελε να δείξει στον κόσμο και να πείσει το δικαστήριο για το κακό που έκανε ο Πιστόριους στην κόρη του.

Όλα αυτά την ίδια μέρα που ο παραολυμπιονίκης περπάτησε χωρίς τα τεχνητά μέλη του στην αίθουσα προκειμένου να δείξει πως δεν ήταν σε θέση να προκαλέσει κακό χωρίς αυτά.

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!)

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Αίσθηση προκάλεσε η εικόνα του Όσκαρ Πιστόριους να περπατά στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Νότια Αφρική χωρίς τα προσθετικά του πόδια στο πλαίσιο επιχειρήματος της υπεράσπισης ότι ο διάσημος αθλητής, που έχει καταδικαστεί για τον φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, είναι ένας ευάλωτος άνθρωπος, που αξίζει επιείκεια όταν επιβληθεί η ποινή του.

Ο δικηγόρος της υπεράσπισης , Μπάρι Ρου, ζήτησε από τον Πιστόριους να αφαιρέσει τα τα προσθετικά του, και ο πρώην αθλητής περπάτησε μπροστά στο δικαστήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε ιδιαίτερα ασταθής.

Μετά την επίδειξη, ο Πιστόριους- που φορούσε αθλητική περιβολή ειδικά για την περίπτωση- επέστρεψε στη θέση του όπου έκατσε μόνος του, με το κεφάλι σκυμμένο.

Δείτε το VIDEO:

Δείτε τις PHOTOS:

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΟ

Φτάσαμε στις 6 Ιουλίου του 2016 όταν τελικά το δικαστήριο αποφάσισε για την ποινή του Όσκαρ Πιστόριους.

Έξι χρόνια λοιπόν φυλακή ήταν η ποινή που αποφάσισε να επιβάλει το δικαστήριο της Πρετόρια στον Νοτιοαφρικανό για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ. Βέβαια ο Πιστόριους ο οποίος ήδη εκτίει την ποινή του εδώ και μερικούς μήνες, μπορεί να αποφυλακιστεί σε 2 έως 4 χρόνια.

Η δικαστής, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία, τόνισε: "Η δολοφονία είναι πάντα ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Το ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να σκέφτηκε ότι ήταν ένας εισβολέας, δεν το κάνει λιγότερο σοβαρό".

Μιλώντας στην οικογένεια της Στέενκαμπ, είπε: "Είναι βαρύς ο πόνος σας και οι επιπτώσεις από τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στην οικογένεια του θύματος, ήταν καταστροφικές".

"Η ζωή των συγγενών της Στέενκαμπ άλλαξε για πάντα. Το ίδιο και η ζωή του κατηγορουμένου. Ήταν ένας ήρωας που κατέπεσε. Έχει εκφράσει την επιθυμία του, να εκτίσει κοινωνική εργασία και πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή", συμπλήρωσε η δικαστής.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη ποινή που προβλεπόταν ήταν 15 έτη φυλάκισης, ωστόσο η δικαστής τόνισε ότι υπήρχαν ουσιαστικοί και επιτακτικοί λόγοι για τη μείωσή της.

Στον Πιστόριους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη Στέενκαμπ, λίγο αφού την είχε πυροβολήσει.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι πρώτες αντιδράσεις τόσο του ίδιου του Πιστόριους, όσο και της οικογένειας της Στέενκαμπ, ήταν ήπιες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα ο έξι φορές χρυσός Παραολυμπιονίκης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, που αργότερα μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΤΟΝΙΑΣ

Ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 6 ετών για το φόνο της συντρόφου του διακομίστηκε εσπευσμένα το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στο νοσοκομείο, έχοντας τραύματα στους καρπούς των χεριών του.

Ο ίδιος, μιλώντας στους δεσμοφύλακες, ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι του! Ωστόσο, στο κελί του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα αντικείμενα με τα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του.

Ο δικηγόρος του Πιστόριους είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και ζήτησε να εκτίσει την ποινή σε κατ' οίκον περιορισμό, το αίτημά του όμως απορρίφθηκε.

Οι δεσμοφύλακες επίσης ανέφεραν ότι ο Πιστόριους όσο βρίσκεται στη φυλακή έχει μία “οργισμένη” συμπεριφορά απέναντι σε όλους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK