Όταν ο Γιάννης Μπέζος υποδύθηκε τον 'άρρωστο' χούλιγκαν της ΑΕΚ

'Η αλήθεια βρίσκεται στους Σεξ Πίστολς', ίσως και στο 'Νίκος Γκούμας'. Ο Γιάννης Μπέζος του 1982 είχε ξεκάθαρη γνώμη.

Όταν ο Γιάννης Μπέζος υποδύθηκε τον 'άρρωστο' χούλιγκαν της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μπέζος έχει ερωτηθεί πολλές φορές για το ενδεχόμενο να υποδυόταν ξανά τον Σμήναρχο Κάκκαλο, ή τον Γιάννη από τους Απαράδεκτους. Οι ίδιοι οι σμηνίτες του πάντως είναι μοιρασμένοι ως προς τις γνώμες τους για το ενδεχόμενο επιστροφής της σειράς 'Της Ελλάδος τα Παιδιά'. Ο Γιάννης Μπέζος προτιμά να μην έχει παρτίδες με το παρελθόν του στην μυθοπλασία και να κοιτάζει μόνο το παρόν και το μέλλον. Καλά κάνει.

Το 1982, οι μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα της Θύρας 7, ήταν ακόμα νωπές και ο χουλιγκανισμός είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του σε γήπεδα της χώρας, ενώ μια υπερβολικά low budget, low quality, low γενικώς εκδοχή κινηματογράφου είχε κάνει την εμφάνιση της. Νεανικές ταινίες, συνήθως δραματικές, παρουσίαζαν τους νέους ως εξαρτημένους, εξαγριωμένους, παραστρατημένους, επαναστάτες με ή χωρίς αιτία, με ή χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Ταινίες όπως τα 'Τσακάλια', η 'Στροφή' και οι 'Φυλακές Ανηλίκων' περιείχαν σεξ, ξύλο, ναρκωτικά και αλκοόλ και επιχειρούσαν να 'γαργαλήσουν' ανυποψίαστα εφηβικά μυαλά, για να τους προσφέρουν μπόλικα διδάγματα τύπου 'πατρίς-θρησκεία-οικογένεια'.

Το 'Χούλιγκανς: Κάτω τα Χέρια από τα Νιάτα', ήταν άλλη μια ταινία που ακολούθησε αυτή την πεπατημένη. Οι νεαροί πρωταγωνιστές ήταν χούλιγκανς (προφανώς) του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, οι υποκινητές τους, μέλη φασιστικού μορφώματος με αρχηγό μια ντομινατρίξ που μονολογεί χορεύοντας, μια παράξενα σαγηνευτική -μέσα στον παραλογισμό του ρόλου της- Κατιάνα Μπαλανίκα. Στους Ολυμπιακούς συναντάμε τον 'Η Αλήθεια βρίσκεται στους Σεξ Πίστολς, γκέγκε;' Γιώργο Πετρόχειλο. Στους ΑΕΚτζήδες όμως, υπάρχει άλλη μια γνώριμη φιγούρα. Μην τρομάξετε με το screenshot που ακολουθεί. Σας παρακαλώ.

Στιγμιότυπο από την ταινία 'Χούλιγκανς: Κάτω τα Χέρια από τα Νειάτα'. Αεκτζής φανατισμένος αγκαλιάζει τον θυμωμένο Γιάννη Μπέζο
Στιγμιότυπο από την ταινία 'Χούλιγκανς: Κάτω τα Χέρια από τα Νειάτα'. Αεκτζής φανατισμένος αγκαλιάζει τον θυμωμένο Γιάννη Μπέζο

Αν έχετε γερό στομάχι, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video-supercut ('σούπερ', όπως το πάρει κανείς) με τις καλύτερες στιγμές της ταινίας.

Ο Γιάννης Μπέζος εδώ έχει έναν μικρό ρόλο, ως ο Χάρης, ένας από τους φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ, τους οποίους -για άγνωστο λόγο- η ταινία χρωματίζεται ως τους κακούς(;) της υπόθεσης. Μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της ταινίας, πως έχει και έναν μπάρμπα περιπτερά που έκανε το λάθος να κακολογήσει τον Μαύρο και τον Αρδίζογλου (άρα Ολυμπιακός;) και του έσπασαν τα πόδια. Ο Χάρης το μαθαίνει εκ των υστέρων και λέει στον αρχηγό της συμμορίας την υπέροχη ατάκα:"Ο περιπτεράς είναι μπάρμπας μου, δεν κάνει να 'ξηγιόμαστε και στους συγγενείς μας το αλλιώς!" για να εισπράξει ένα 'Άραξε ρε Χάρη', λίγο πριν καταφθάσουν οι 'Γαύροι' και ξεκινήσει άλλο ένα μακελειό με ρόπαλα, μπουνίδια, μαχαίρια και γκριμάτσες τύπου 'smell the fart' που θα ζήλευε και ο Τζόι Τριμπιάνι.

Κλείνουμε ιδανικά αυτή την αναδρομή στο παρελθόν που θα ήθελε να ξεχάσει ο -δηλωμένος φανατικός Ολυμπιακός- Γιάννης Μπέζος, με το μαγευτικό 'Χούλι-χούλι-χούλιγκαν' που τραγουδάει η Κατιάνα Μπαλανίκα."Έχεις δυο ρόπαλα καβάντζα, μαύρο μπουφάν κι ύφος νταή, έχεις και τατουάζ στα μπράτσα, της μοναξιάς πρωταθλητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK