Παγκόσμιο Finn: «Καπάρωσε» το ασημένιο ο Παπαθανασίου!

Παγκόσμιο Finn: «Καπάρωσε» το ασημένιο ο Παπαθανασίου!

Πιστός στο ραντεβού του με τις διεθνείς διακρίσεις φάνηκε για μία ακόμη φορά ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος το Σάββατο (17/09), μία μέρα πριν την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με σκάφη τύπου Finn, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο, κρυφοκοιτάζοντας και το χρυσό!

Ο ιστιοπλόος του Ολυμπιακού μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης φιγουράρει στην 2η θέση της γενικής κατάταξης με 21 βαθμούς ποινής έναντι 17β.π. του πρώτου Μπεν Έινσλι, «χρυσού» Ολυμπιονίκη στην Αθήνα. Τρίτος είναι ο Καναδός Κρίστοφερ Κουκ με 42β.π. Μάλιστα ο Παπαθανασίου ανέβηκε για λίγο και στην κορυφή, καθώς στην πρώτη κούρσα της ημέρας τερμάτισε πρώτος και ο Βρετανός έκτος. Στην επόμενη όμως ο Έινσλι ήταν πρώτος και ο Έλληνας πρωταθλητής όγδοος.

Όπως και να έχει πάντως, ο Παπαθανασίου ακόμα και αν δεν αγωνιστεί στην τελευταία κούρσα την Κυριακή (18/09) θα ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, καθώς στα Παγκόσμια του 2000, 2001 και 2002 είχε φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK