ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο: Η Κένυα κυρίαρχος και στον μαραθώνιο των Ανδρών

Ο Αμπέλ Κιρούι διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον μαραθώνιο και η Κένυα σκαρφάλωσε ξανά στη δεύτερη θέση του πίνακα των μεταλλίων στη διοργάνωση της Νταεγού.

Παγκόσμιο: Η Κένυα κυρίαρχος και στον μαραθώνιο των Ανδρών

Η ένατη και τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου άρχισε με τον μαραθώνιο των Ανδρών όπου οι Αφρικανοί επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους. Οπως είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια στο Βερολίνο έτσι και φέτος νικητής αναδείχθηκε ο Αμπέλ Κιρούι.

Ο 29άχρονος Κενυάτης κατείχε το προβάδισμα από το 20ό χιλιόμετρο της διαδρομής και τερμάτισε πρώτος σε 2 ώρες 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Η Κένυα επανέλαβε το 1-2 του Βερολίνου αλλά αντί για τον Εμάνουελ Μουτάι, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Βίνσεντ Κιπρούτο (2:10:06). Το… αφρικανικό βάθρο συμπλήρωσε ο Αιθίοπας, Φεγίσα Λιλέσα τερματίζοντας σε 2:10:32.

Η Κένυα έφτασε τα 7 χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση (έχει επίσης 6 αργυρά και 3 χάλκινα) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πίνακα των μεταλλίων ξεπερνώντας τη Ρωσία (7-4-6). Βέβαια, απομένουν άλλοι έξι τελικοί για την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK