Παγκόσμιοι πρωταθλητές Τζόκοβιτς και Κβίτοβα
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Πέτρα Κβίτοβα αναδείχτηκαν την Τρίτη (13/12) παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2011 από την ITF.
Ο 24χρονος Σέρβος έκανε εκπληκτική σεζόν και έγινε ο πρώτος τενίστας που παίρνει αυτό τον τίτλο από το 2003 και δεν λέγεται Ρότζερ Φέντερερ ή Ραφαέλ Ναδάλ. Κατέκτησε δέκα τίτλους, μεταξύ των οποίων το αυστραλιανό Όπεν, το Wimbledon και το US Open και τέλειωσε τη χρονιά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης με απολογισμό 70 νίκες-6 ήττες.
” Αρχίζοντας από τον τίτλο στο Davis Cup, αυτοί ήταν οι 12 καλύτεροι μήνες για μένα. Πάντα ονειρευόμουν να γίνω ο κορυφαίος στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα που πήρα τρία Grand Slam” σχολίασε ο Τζόκοβιτς.
Η 21χρονη Τσέχα, από την άλλη πλευρά, θριάμβευσε στο Wimbledon και οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας της στον τίτλο στο Fed Cup, τελειώνοντας τη χρονιά στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. ” Αυτό το βραβείο είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας υπέροχης σεζόν” τόνισε η Κβίτοβα.
Στο διπλό, παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχτηκαν για όγδοη φορά τα αδέρφια Μπομπ και Μάικ Μπράιαν ενώ στις γυναίκες ο τίτλος πήγε στην Τσέχα Κβέτα Πέτσκε και την Σλοβένα Καταρίνα Σρεμπότνικ.