Παιχνίδι-πρόκληση με τη Σουηδία η Εθνική ανδρών

Όταν αντιμετωπίζεις την ομάδα που έχει αναδειχτεί πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και 14 πρωταθλήτρια Ευρώπης, η πρόκληση είναι μεγάλη. Αν, μάλιστα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, τότε το κίνητρο για να τα δώσεις όλα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Παιχνίδι-πρόκληση με τη Σουηδία η Εθνική ανδρών

Όταν αντιμετωπίζεις την ομάδα που έχει αναδειχτεί πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και 14 πρωταθλήτρια Ευρώπης, η πρόκληση είναι μεγάλη. Αν, μάλιστα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, τότε το κίνητρο για να τα δώσεις όλα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Με αυτά ως δεδομένα, η Εθνική μας ομάδα ανδρών κοντράρεται την Τρίτη (01/11, 20:00) με τη Σουηδία στο Φάλκενμπεργκ για την 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου της ευρωπαϊκής Premier Division.

Απέναντι σε μία από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος, η οποία όμως δεν αποτελεί πλέον αχτύπητη ομάδα, οι διεθνείς μας καλούνται να αναζητήσουν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος από την ήττα από την Κροατία στην πρεμιέρα για να ελπίζουν για παραμονή στην κατηγορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελούμενο από τους Καλλίνικο Κρεάνκα (Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη), Παναγιώτη Γκιώνη (Νο78), Ντανιέλ Τσιόκα (Νο92) και τον Κώστα Παπαγεωργίου (Νο236) που θα βρίσκεται στον πάγκο, είναι έτοιμο να δώσει τη μεγάλη μάχη, στοχεύοντας στο καλύτερο.

Ελλάδα και Σουηδία έχουν αναμετρηθείτέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Εθνική μας να μετράει 1 νίκη-3 ήττες.

Το μοναδικό της θετικό αποτέλεσμα το πέτυχε την περίοδο 1999-2000 με 4-1 στα προημιτελικά της Σούπερ κατηγορίας του ευρωπαϊκού Λιγκ. Η νίκη μάλιστα αυτή είναι ιστορική, καθώς λίγους μήνες αργότερα η Σουηδία αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

« Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε βάσιμες ελπίδες για τη νίκη. Πιστεύω ότι οι Σουηδοί έχουν υπέρ τους τα προγνωστικά σε ποσοστό 55 τοις εκατό έναντι 45 για μας, επειδή παίζουν και στην έδρα τους. Το να πούμε ότι έχουν πλεονέκτημα επειδή αγωνίζονται καλά απέναντι στην άμυνα είναι σχετικό. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία είναι τέτοιο το αγωνιστικό επίπεδο, που όλοι οι αθλητές παίζουν καλά με άμυνα » δήλωσε ο Γκιώνης.

Συνεχίζοντας, ο 25χρονος πρωταθλητής μας συμφώνησε με την άποψη που είχε εκφράσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κωστόπουλος, ότι δηλαδή βαρόμετρο θα αποτελέσει και σε αυτό το παιχνίδι η απόδοση του Κρεάνκα: « Πιστεύω κι εγώ ότι αν επικρατήσει και στους δυο αγώνες του ο Καλλίνικος, θα φτάσουμε στη νίκη. Θα είναι και ψυχολογικό το αβαντάζ για μας, καθώς οι αντίπαλοί μας θα αγχωθούν περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν πιάσουμε καλή απόδοση μπορούμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Η Σουηδία δεν είναι ασυναγώνιστη πλέον ».

Όσον αφορά στη Σουηδία, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτερ Στέρνεμποργκ υπολογίζει τους Πέτερ Κάρλσον (Νο20), Γενς Λούντκβιστ (Νο33), Παρ Γκέρελ (Νο103), Φρέντρικ Χάκανσον (Νο79) και Μάγκνους Μολίν (Νο101).

News 24/7

24MEDIA NETWORK