Παίζονται πολλά στους κατασκευαστές

Κάθε θέση ισοδυναμεί με πολλά εκατομμύρια επιπλέον αμοιβής για μία ομάδα.

Felipe Nasr (BRA) Sauber F1 Team. 
Autodromo Jose Carlos Pace.
Felipe Nasr (BRA) Sauber F1 Team. Autodromo Jose Carlos Pace. WRI2

Μπορεί στην κορυφή τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει, η Mercedes AMG Petronas να έχει πάρει τον τίτλο στους κατασκευαστές από το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η Red Bull Racing να «κλείδωσε» και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Βραζιλίας, όμως πίσω τους έχουμε σημαντικές μάχες.

Η Force India στην καλύτερο σεζόν της ιστορίας της, βρίσκεται αγκαλιά με την τέταρτη θέση καθώς έχει προβάδισμα 27 βαθμών έναντι της Williams, που χρειάζεται ένα θαύμα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Στη μάχη για την έκτη θέση, η McLaren έχει μαξιλαράκι δώδεκα βαθμών έναντι της Scuderia Toro Rosso ενώ μεγάλη μάχη έχουμε στην ουρά. Η Sauber έσπασε το ρόδι χάρη στην ένατη θέση του Felipe Nasr στον αγώνα της πατρίδας του και «προσπέρασε» τη Manor!

Μπορεί η να έχει προ πολλού κατακτήσει και τον φετινό παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μπορεί η Red Bull να επικράτησε και μαθηματικά της Ferrari στη μάχη της δεύτερης θέσης αλλά πιο πίσω γίνεται χαμός!

Και δεδομένων των εκατομμυρίων που φέρνει κάθε θέση στην κατάταξη, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κρίσιμος για κάποιες ομάδες θα είναι ο εικοστός-πρώτος και τελευταίος αγώνας της σεζόν που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Στην κόντρα για την τέταρτη θέση, τα αποτελέσματα στη Βραζιλία έγειραν για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της Force India που πλέον είναι 27 βαθμούς μπροστά από τη Williams και μόνο με θαύμα θα χάσει το καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία της.

Πιο πίσω, η McLaren έχει προβάδισμα 12 πόντων έναντι της Toro Rosso στη μάχη για την έκτη θέση, ενώ στην ουρά, η Sauber έστησε πάρτι στο Ιντερλάγκος. Η ένατη θέση του Felipe Nasr την ξεκόλλησε από το μηδέν και χάρη στους δύο βαθμούς που αυτή συνεπάγεται, «προσπέρασε» τη Manor.

Αναλυτικά:

1 Mercedes 722

2 Red Bull/Renault 446

3 Ferrari 375

4 Force India/Mercedes 163

5 Williams/Mercedes 136

6 McLaren/Honda 75

7 Toro Rosso/Ferrari 63

8 Haas/Ferrari 29

9 Renault 8

10 Sauber/Ferrari 2

11 Manor/Mercedes 1