Οι πανηγυρισμοί του Τζόκοβιτς δεν μοιάζουν με άλλους

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάρισε ρακέτα, παπούτσια, ζακέτα σε φιλάθλους, πανηγύρισε έξαλλα με τους Σέρβους συμπατριώτες του και... τρόλαρε Ιταλό δημοσιογράφο για την προφορά του μετά από τη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ.

Οι πανηγυρισμοί του Τζόκοβιτς δεν μοιάζουν με άλλους
AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σήκωσε τον... Νόρμαν, το τρόπαιο του αυστραλιανού όπεν, για 7η φορά στην καριέρα του, άφησε πίσω του Ρόι Έμερσον και Ρότζερ Φέντερερ και το πανηγύρισε δεόντως, με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Ο Σέρβος κάτοχος 15 grand slam άρχισε... υποτονικά, πανηγυρίζοντας γονατιστός και υψώνοντας τα χέρια. Το... γλέντι το άφησε για αργότερα. Φεύγοντας από το γήπεδο έριξε και έναν χορό, μέχρι να αρχίσουν τα σπουδαία...





Όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Τζόκοβιτς περιστοιχίζεται από φιλάθλους που ζητούν μία φωτογραφία, ένα αυτόγραφο. Ο 31χρονος πρωταθλητής δεν έμεινε εκεί. Έδωσε πρώτα τη ρακέτα του σε έναν φίλαθλο στις κερκίδες, μετά τα παπούτσια του και όταν αποχωρούσε και είδε ακόμα έναν fan που δεν είχε μαζί του κάτι για να του υπογράψει, έβγαλε τη ζακέτα του, την υπέγραψε και του την έδωσε!





Μεταξύ άλλων, ο Τζόκοβιτς είναι και ένας περήφανος Σέρβος και δεν ξεχνάει τους συμπατριώτες του. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στους διαδρόμους της 'Ροντ Λέιβερ Αρένα' αποκάλυψε το... ραντεβού που είχε μαζί τους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Όταν συναντήθηκαν, επικράτησε πανζουρλισμός.







Οι πανηγυρισμοί του Τζόκοβιτς δεν μοιάζουν με άλλους
AP PHOTO/ANDY BROWNBILL
Οι πανηγυρισμοί του Τζόκοβιτς δεν μοιάζουν με άλλους
AP PHOTO/AARON FAVILA

Πανικό προκάλεσε και στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ. Δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις, στις οποίες γενικότερα δεν είναι τυπικός, αλλά ουσιαστικός. Ήταν η στιγμή εκείνη που ένας Ιταλός τον ρώτησε κάτι στα αγγλικά, με προφορά της μητρικής γλώσσας του.

'Όχι άσχημα', πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς επίσης με... ιταλική προφορά, με συνέπεια να ξεσπάσουν σε γέλια όλοι οι παρευρισκόμενοι και να λυγίσει ακόμα και ο ίδιος.

Photo credits: AP Photo/Mark Schiefelbein, Andy Brownbill, Aaron Favila

News 24/7

24MEDIA NETWORK