Παράταση της στέψης

Παράταση της στέψης
Το εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο του Λόρις Καπιρόσι στον δωδέκατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών στην πίστα Μοτέγκι της Ιαπωνίας, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού βρέθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Ιταλός αναβάτης, ξεκινώντας από την pole position, κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα και χάρισε στη Ducati την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Δεύτερος αντίκρυσε την καρώ σημαία ο συμπατριώτης του, Μαξ Μπιάτζι με Honda ενώ την πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο πανηγύρισε ο Ιάπωνας, Μακότο Ταμάντα, επίσης με Honda.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μονάχα 11 από τους 20 συμμετέχοντες κατάφεραν να τερματίσουν. Ο πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας, Βαλεντίνο Ρόσι εγκατέλειψε στον 12ο γύρο μετά από επαφή της μοτοσυκλέτας του με εκείνη του Μάρκο Μελάντρι. Το ίδιο συνέβη έναν γύρο αργότερα και για τον Σέτε Ζιμπερνάου.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε παράταση στη στέψη του Ρόσι ο οποίος έμεινε στους 261 βαθμούς κι ακολουθεί ο Μπιάτζι με 149. Οσον αφορά τον Καπιρόσι, φτάνοντας τους 117 βαθμούς ανέβηκε στην έκτη θέση της γενικής.

Την παρθενική νίκη της καριέρας του στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών, πανηγύρισε ο Χιρόσι Αογιάμα. Ο Ιάπωνας αναβάτης της Honda είχε την ευτυχία να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού ενώπιον των συμπατριωτών του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με διαφορά 5 δευτερολέπτων και 313 χιλιοστών τον, Ισπανό, Ντάνιελ Πεντρόσα ο οποίος συμπλήρωσε το 1-2 της Honda.
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και τρίτο συνολικά τη φετινή σεζόν, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός, Κέισι Στόνερ με Aprilia.

Μετά και το ιαπωνικό grand prix, ο Πεντρόσα διατηρήθηκε στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας έχοντας 226 βαθμούς. Ακολουθεί με 163 ο Κέισι Στόνερ ενώ ο Χιρόσι Αογιάμα έφτασε τους 123 κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας των 125 κυβικών εκατοστών ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στον 16ο γύρο ο Τόμας Λούτι, ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, ο Σέρχιο Γκαντέα δεν μπόρεσε να αποφύγει την Honda του Ελβετού με αποτέλσμα να επέλθει σύγκρουση και να κάνει την εμφάνισή της η κόκκινη σημαία που σήμανε το πρόωρο τέλος του αγώνα.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μίκα Κάλιο με ΚΤΜ, καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση, στον τελευταίο γύρο πριν τη σύγκρουση. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη για τον Φινλανδό αναβάτη ο οποίος έφτασε τους 161 βαθμούς κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής.

Στην κορυφή παρέμεινε ο Λούτι ο οποίος πήρε τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης, φτάνοντας έτσι, τους 164. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ισπανός, Εκτορ Φαουμπέλ με Aprilia.


News 24/7

24MEDIA NETWORK