Παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών

Η ώρα που κάποιοι «σωτήρες» του ελληνικού αθλητισμού θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν έφτασε. Η Πολιτεία αποφάσισε να δώσει τέλος στην ανοχή και την αδιαφορία και ξεκινάει έρευνα σε βάθος για τους παράγοντες που διαχειρίζονταν εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού από το 2004 μέχρι και σήμερα. Και αναμένεται να βγουν πολλοί.....λαγοί.

Παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών

Σύμφωνα λοιπόν με εξαιρετικά επείγον έγγραφο της ΓΓΑ με θέμα Παροχή στοιχείων που αποκαλύπτει το antinews.gr και σε εντολή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών καλούνται όλες οι Ομοσπονδίες και Σωματεία να καταθέσουν αναλυτικό κατάλογο – πίνακα στον οποίο να εμφαίνονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ενεστώσας διαμονής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων σας που κατείχαν τα αξιώματα του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα, Αντιπροέδρου, Ειδικού Γραμματέα, Ταμία, Εφόρου κατά το χρονικό διάστημα 2004 – 2013.

Η κλήση πήγε ήδη σε 71 Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία που λαμβάνουν επιχορήγηση από την Πολιτεία ενώ έχει τη μορφή κατεπείγοντος αφού τα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν ως την Πέμπτη 12/6 στην ΓΓΑ.

Και από εκεί και μετά θα ξεκινήσουν τα ωραία αφού όλοι όσοι διατέλεσαν σε αυτές τις θέσεις για την συγκεκριμένη δεκαετία θα ελεγχθούν για παράνομο πλουτισμό, για τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν το διάστημα αυτό καθώς και για πιθανές άλλες αξιόποινες πράξεις που μπορούν να έχουν γίνει με χρήματα του δημοσίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ενέργεια αυτή είχε ζητήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των προτάσεων που είχε κάνει για την εξυγίανση του αθλητισμού ενώ ήταν και μια από τις πρώτες δεσμεύεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των επιχορηγήσεων με στόχο τα χρήματα του ελληνικού λαού να καταλήγουν στους αθλητές κι όχι σε τσέπες τρίτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK