Παρουσίαση στόχων και φιλοδοξιών

Παρουσίαση στόχων και φιλοδοξιών
Με πολλά χαμόγελα, αρκετή αισιοδοξία, αλλά και με τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να στέκεται δίπλα του ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Βαλκανικού τουρνουά «Σωτήρης Τσερκέζης», με μια όμορφη και «ζεστή» εκδήλωση, αντάξια του ονόματός του και της 35χρονης ιστορίας του, «γιόρτασε» το βράδυ της Τετάρτης τα 20α του γενέθλια στην Α1 κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ παρουσιάζοντας παράλληλα και την ομάδα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Γρηγόρη Τζότζολα, του Νομάρχη Έβρου κ. Νίκου Ζαμπουνίδη, του Αρχιμανδρίτη Ορεστιάδας κ.κ. Βαρθολομαίου, των βουλευτών της περιοχής Δερμετζόπουλου και Ντόλιου, των πρώην προέδρων της ομάδας Κυζιρίδη, Λυμπερίδη, Τζότζολα, Εξακουστού, Παναγόπουλου, Κούμπη, Χατζηπαναγιώτου, καθώς και πολλών φίλων της ομάδας, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας «έσβησε» τα 20α του κεράκια στην «τούρτα» της πολύχρονης ιστορίας του και δήλωσε έτοιμος για τις προκλήσεις των επόμενων χρόνων.

Στην εκδήλωση των «πρασίνων» και πάντα υπο την συνεχή προβολή φωτογραφιών της πολύχρονης ιστορίας της στο video wall, η διοίκηση της ομάδας βράβευσε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι κατά το παρελθόν συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στην δημιουργία μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας.

Ο πρόεδρος του ΑΟΟ κ. Γιώργος Αρβανιτίδης στο καλωσόρισμα του αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσφορά τους και την βοήθειά τους προς την ομάδα δήλωσε « Η βράβευση προς τους παλιούς προέδρους της ομάδας ήταν κάτι που θέλαμε εδώ και καιρό, αναγνωρίζοντας έτσι την πολύτιμη προσφορά τους στην ομάδα μας. Η πορεία μας στα 20 χρόνια στην Α1 μας έχουν διδάξει πολλά πράγματα. Η εμπειρία τόσο ετών είναι ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια μας και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο των επιτυχιών και τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που τις αξίζει να είναι και με την βοήθεια όλων των ανθρώπων της πόλης είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Για τη φετινή ομάδα μας βλέπω πως το κλίμα είναι καλό και πως οι παλιοί της ομάδας έχουν αγκαλιάσει τους νέους. Όλοι δείχνουν μεγάλη όρεξη και νομίζω πως έχουμε καλή ομοιογένεια. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας και είμαι σίγουρος πως όλοι τους θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, να μην έχουμε τραυματισμούς και γιατί όχι να φθάσουμε στην 5η θέση που θα μας ξαναβγάλει στην Ευρώπη».

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Γρηγόρης Τζότζολας υπογράμμισε « Θα είμαστε κοντά στην ομάδα τόσο ηθικά, όσο και υλικά. Η ομάδα της Ορεστιάδας είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί».

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος υπογράμμισε « Η ένδοξη και πολύχρονη ιστορία της ομάδας σίγουρα δεν μπορεί να καταγραφεί σε ένα video όσο μεγάλο και αν είναι. Ο ΑΟΟ χαρακτηρίζει και χαρακτηρίζεται από την πόλη της Ορεστιάδας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και με επιτυχίες. Από την πλευρά μου θα συνοδεύω την ομάδα και θα είμαι δίπλα της σε ότι και αν χρειαστεί». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Ντόλιος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε « Στον ΑΟΟ οι ρόλοι του καθενός είναι κατανεμημένοι. Όλοι ξέρουν το χρέος τους, αλλά και τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Μαζί με τις ευχές μου η νέα χρονιά να είναι η καλύτερη για την ομάδα μας θέλω να δώσω μια συμβουλή προς όλους. Προς θεού μην χαλάσουμε το καλό «οικογενειακό» λίμα, την κουλτούρα και την φιλοσοφία της ομάδας που την διακρίνει τόσα χρόνια. Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας είναι τιμή και προβολή για την πόλη και τον κόσμο της. Εύχομαι καλό κουράγιο για τη συνέχεια και οι κινήσεις όλων να διακρίνονται από σοφία που φέρνει η 35χρονη ιστορία της ομάδας μας».

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης από την δική του πλευρά τόνισε « Οι ευχές του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι η ομάδα να έχει καλή πορεία και καλή δύναμη σε όλους. Η Ορεστιάδας πλέον είναι αθλητικός προορισμός και ευχαριστώ τους αυτούς που μόχθησαν και ήταν πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια.

Εμείς θα στηρίξουμε υλικά και ηθικά κάθε προσπάθεια της ομάδας. Εύχομαι καλή χρονιά και με υγεία στους παίκτες, καλές ιδέες στον προπονητή και πολλά χρήματα στην διοίκηση της ομάδας».

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοίκηση της ομάδας απένειμε τιμητικές πλακέτες προς τους πρώην προέδρους τις ομάδας κ.κ. Κυζιρίδη Κυριάκο, Τζότζολα Γιώργο, Λυμπερίδη Αντώνη, Εξακουστό Γρηγόρη, Παναγόπουλο Αντώνη, Κούμπη Αθανάσιο, Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρο, καθώς και στον γιο του αείμνηστου Σωτήρη Τσερκέζη, για την πολύτιμη προσφορά τους στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.

Στις δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΑΟΟ επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης της προσπάθειας που γίνεται καλώντας παράλληλα τον κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα.

Ο πρώτος πρόεδρος των «πρασίνων» Κυζιρίδης Κυριάκος (1971-1974) τόνισε « Ευχαριστώ τον Όμιλο που αναγνωρίζει την προσφορά μας. Η τιμή είναι προς τα ιδρυτικά μέλη. Καλώ όλους τους Ορεστιαδίτες να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν την ομάδα γιατί όπου και να πάνε θα ακούσουν για τις επιτυχίες της ομάδας βόλεϊ».

Ο Αθανάσιος Κούμπης (1988-1995), πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας στις δηλώσεις του ανέφερε « Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση απόψε. Η πορεία μου στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας ήταν για εμένα ένα σχολείο που μου έμαθε ένα πράγμα. Όταν οι άνθρωποι παραμερίζουν τις όποιες διαφορές έχουν και δουλεύουν ενωμένοι και σκληρά τότε παράγουν σημαντικό έργο. Εύχομαι στην διοίκηση καλό κουράγιο και καλή συνέχεια».

Από την πλευρά του ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου (1995-2004) στο μήνυμα του ήταν ενωτικός τονίζοντας « Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα προσωπικά αλλά σε όσους συνεργάστηκα τα τόσα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Στις γυναίκες της γραμματεία της ομάδας, τους προπονητές και τους αθλητές. Η ομάδα έχει αποδείξει ένα πράγμα στη μέχρι τώρα πορεία της. Όταν είναι ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Ορεστιαδίτες ενωθείτε. Αυτό αξίζει».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξία πως η νέα χρονιά θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση της νέας ομάδας του ΑΟΟ για την περίοδο 2005-2006.

Με νέα πρόσωπα τους Νέναντ Κάριτς, Χερέρα Μορέλο, Νίκολάϊ Ζελιάσκοφ, Θοδωρή Μποζίδη, Γιώργο Σιαντίδη και υπο την τεχνική ηγεσία του Μίλαν Τζούριτς, η Ορεστιάδα φιλοδοξεί φέτος να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να επανέλθει στην θέση που τις αξίζει.

Οι ανανεώσεις συμβολαίων από τους Στέλιο Κεμανετζή, Ηλία Γραμματικόπουλο, Τάσο Νταντή, Θοδωρή Μπεκιάρη σε συνδυασμό με τους Δημήτρη Βλασακίδη, Κώστα Τζανταρμά και αδερφούς Δημητρούδη, συνθέτουν μια ομάδα με εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό που είναι έτοιμη να επιστρέψει εκεί που τις αξίζει.

Ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Μποζίδης αναφερόμενος στη νέα αυτή προσπάθεια τόνισε « Είμαι χαρούμενος από την επιστροφή μου στην ομάδα. Βλέποντας τις φωτογραφίες στο video wall συγκινήθηκα γιατί αρκετοί από εμάς δώσαμε πολλά για να φθάσει η ομάδα ψηλά. Ο κόσμος έδινε ξεχωριστή δύναμη στην ομάδα και ελπίζω να καταλάβει πως χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Περιμένω να γυρίσει στην ομάδα και να συμπαρασταθεί στην ομάδα που είναι η μοναδική ομάδα της πόλης μας στη Α1. Εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να φθάσουμε ψηλά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Ο τεχνικός της ομάδας Μίλαν Τζούριτς δήλωσε « Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που αγάπησα και σε μια πόλη όπου έχω πολλούς καλούς φίλους. Στόχος της ομάδας μας είναι να πάμε καλύτερα από πέρσι και να βοηθήσουμε η ομάδα να φθάσει εκεί που κάποτε ήταν. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς όλες οι ομάδες της Α1 έχουν ενισχυθεί, αλλά εμείς θα δουλέψουμε σκληρά και ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας».

News 24/7

24MEDIA NETWORK