Πρώτος και με διαφορά ο Βανεντέρτ στο 14ο ετάπ

Στην παρθενική του συμμετοχή στο Γύρο Γαλλίας, ο Γέλε Βανεντέρτ κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη, κυριαρχώντας στο 14ο ετάπ το Σάββατο (16/07).

Πρώτος και με διαφορά ο Βανεντέρτ στο 14ο ετάπ

Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη μάχη που έδιναν στα 168.5 χιλιόμετρα της διαδρομής τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, ξέφυγε λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος από το γκρουπ που προπορευόταν, τερματίζοντας με διαφορά πρώτος. Δεύτερος ήταν ο Ισπανός Σάμουελ Σάντσεθ και τρίτος ο Άντι Σλεκ από το Λουξεμβούργο.

Ο τελευταίος, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη, είχε δυνατές κόντρες με τον τρεις φορές τιτλούχο Αλμπέρτο Κονταδόρ και τον Κάντελ Έβανς. Κατάφερε να τους ξεπεράσει στο ετάπ, ωστόσο ο χρόνος του δεν ήταν πολύ καλύτερος ώστε να του δώσει κάποιο σαφές προβάδισμα έναντι αυτών.

Όσον αφορά την κίτρινη φανέλα, συνεχίζει να την φοράει ο Γάλλος Τομάς Βεκλέρ, με τον Φρανκ Σλεκ να τον ακολουθεί με 1'49'' διαφορά και τον Έβανς να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα, 2'06'' πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Κονταδόρ είναι στην 7η θέση με διαφορά 4' από τον Βεκλέρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK