Παρτίδα σκάκι 7 ωρών και 45 λεπτών που έκανε τον Κασπάροφ να υποκλιθεί

Ο Μάγκνους Κάρλσεν και ο Ίαν Νεπομνιάχτσι έπαιξαν την μεγαλύτερη παρτίδα σκάκι στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων με τον Γκάρι Κασπάροφ να υποκλίνεται.

Παρτίδα σκάκι 7 ωρών και 45 λεπτών που έκανε τον Κασπάροφ να υποκλιθεί
AP

Επτά ώρες και 45 λεπτά χρειάστηκε ο Μάγκνους Κάρλσεν για να επικρατήσει του Ίαν Νεπομνιάχτσι στον έκτο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο συγκεκριμένος χρόνος αποτελεί ρεκόρ αφού οι δυο τους πλέον έχουν δώσει το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα στην ιστορία του θεσμού. Παράλληλα, κατέρριψαν ακόμα ένα ρεκόρ, αυτό των κινήσεων αφού έφτασαν τις 136, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 124 και κρατούσε από το 1978.

Τότε στον πέμπτο αγώνα του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Ανατόλι Καρπόφ και ο Βίκτορ Κορτσνόι είχαν πρωταγωνιστήσει σε μία από τις πιο ιστορικές παρτίδες στην ιστορία του αθλήματος.

Αμέσως μετά το τέλος της παρτίδας του Μάγκνους Κάρλσεν και του Ίαν Νεπομνιάχτσι ο Γκάρι Κασπάροφ φρόντισε να αποθεώσει τους δύο σκακιστές και να στείλει μήνυμα σε όσους λοιδορούν το σκάκι.

"Απίθανο παιχνίδι. Επτά ώρες και 45 λεπτά απόλυτης συγκέντρωσης και στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Να το θυμάστε αυτό όταν ακούτε ότι το σκάκι δεν είναι άθλημα ή ότι η φυσική κατάσταση δεν είναι τόσο σημαντική ή ότι το κλασικό σκάκι πέθανε" ανήρτησε χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μάχη ανάμεσα στον Μάγκνους Κάρλσεν και τον Ίαν Νεπομνιάχτσι για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή θα συνεχιστεί σήμερα (04/12) και αύριο (05/12).

24MEDIA NETWORK