Patrese: "Τίτλο για Schumacher"

Patrese: "Τίτλο για Schumacher"
Την επιθυμία του να δει τον Michael Schumacher να αποχωρεί από την ενεργό δράση ως παγκόσμιος πρωταθλητής, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Riccardo Patrese. Ο πρώην ομόσταυλος του Γερμανού στην Benetton το 1993, κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών σε αγώνες της Φόρμουλα 1, καθώς έχει εκκινήσει σε 256 αγώνες και η συγκεκριμένη επιθυμία του έχει να κάνει με τη διατήρηση του. Ο «Schumi» μοιάζει ο μοναδικός που μπορεί να σπάσει αυτό το ρεκόρ, καθώς μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν θα έχει 232 συμμετοχές, ενώ έχει ένα ακόμα συμβόλαιο ενός έτους με την Ferrari.

"Πιστεύω ότι ακόμα έχει πολλά κίνητρα. Θα ήθελα να κερδίσει τον τίτλο την επόμενη χρονιά και μετέπειτα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Για έναν πρωταθλητή σαν εκείνον, θα ήταν καλό να είναι πετυχημένη η τελευταία του χρονιά γιατί αλλιώς θα θελήσει να συνεχίσει και άλλο, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ μου" , ανέφερε ο Riccardo Patrese.

Ο 51χρονος πρώην πιλότος μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για τον Fernando Alonso, τον οποίο θεωρεί σίγουρο παγκόσμιο πρωταθλητή. "Μπορεί να γίνει ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής και να το επαναλάβει αρκετές φορές ακόμα, αρκεί να έχει το κατάλληλο πακέτο από την ομάδα του, όπως και φέτος. Είναι ένας πιλότος με λογική στην οδήγηση του, ο οποίος δεν κάνει λάθη και είναι ταχύς. Όμως, πιστεύω ότι η Ferrari θα επανέλθει του χρόνου" , τόνισε χαρακτηριστικά ο Patrese.

News 24/7

24MEDIA NETWORK