Πέμπτη και φαρμακερή για την Κλάιστερς

Πέμπτη και φαρμακερή για την Κλάιστερς
Η Κιμ Κλάιστερς είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/09) η νέα κάτοχος του Αμερικανικού Οπεν. Η Βελγίδα τενίστρια μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό κόντρα στη Γαλλίδα, Μέρι Πιρς επικρατώντας με 2-0 σετ μέσα σε μία ώρα και 5 λεπτά.

Η Κλάιστερς, νούμερο 4 του ταμπλώ, στον έβδομο χρόνο της επαγγελματικής καριέρας, εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής αφού για πρώτη φορά στην καριέρα της κατέκτησε ένα τουρνουά Grand Slam. Είχαν προηγηθεί τέσσερις χαμένοι τελικοί, ένας Αυστραλιανό Οπεν (2004), δύο στο Roland Garros (2001, 2003) και άλλος ένας στο Αμερικανικό Οπεν (2003).

Η επιθυμία των απανταχού φίλων του τένις, έγινε πραγματικότητα αφού στον μεγάλο τελικό των Ανδρών, ο Ρότζερ Φέντερερ θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα κόντρα στον Αντρε Αγκασι. Ο Ελβετός (Νο1)επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Αυστραλού, Λέιτον Χιούιτ (Νο 3) σε μία επανάληψη του περυσινού τελικού. Οσον αφορά τον 35χρονο Αμερικανό πήρε για έκτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό του US Open, χάρη στη νίκη με 3-2 σετ επί του συμπατριώτη του, Ρόμπι Τζινέπρι.

Παρά το γεγονός ότι απείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ξεκίνημα της σεζόν λόγω επέμβασης στον καρπό -απειλήθηκε ακόμη και με πρόωρη αποχώρηση από την αγωνιστική δράση- η Κιμ Κλάιστερς βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να σφραγίσει την επιστροφή της με την κατάκτηση του τροπαίου στις ΗΠΑ.

Ο τελικός στο κατάμεστο "Arthur Αshe" του "Flashing Meadows" με την Πιρς, αποτέλεσε μονόλογο για την 22άχρονη Βελγίδα. Η Κλάιστερς με όπλο το σερβίς της (5 άσοι) αλλά και τα υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς (72%) χρειάστηκε 37 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3 ενώ στο δεύτερο κυριάρχησε απόλυτα, κατακτώντας το με 6-1.

Οσον αφορά την 30χρονη αντίπαλό της, η πρώτη της παρουσία στον τελικό του Αμερικανικού Οπεν, στη 13η συμμετοχή της στη διοργάνωση δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ετσι, έμεινε στους δύο τίτλους Grand slam στην καριέρα της (AusOpen 1995, RG 2000) και πλέον, μετρά τρεις χαμένους τελικούς, δύο εκ των οποίων το 2005 (φιναλίστ στο Roland Garros).

News 24/7

24MEDIA NETWORK