ΣΠΟΡ

“Πέταξε” για το Σόποτ η αποστολή του στίβου

Με συγκροτημένη αισιοδοξία και οδηγό τις καλές εμφανίσεις της χειμερινής περιόδου, η πενταμελή ελληνική αποστολή "πέταξε" για το Σόποτ, όπου θα διεξαχθεί το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

“Πέταξε” για το Σόποτ η αποστολή του στίβου

Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ταξίδεψε στην Πολωνία “κουβαλώντας” την τρίτη εφετινή επίδοση στον κόσμο, είπε: “Ο,τι και να πούμε τώρα δεν έχει σημασία. Πάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πάμε για έναν τελικό με τη συμμετοχή 12 δυνατών επικοντιστών. Οι καλύτεροι του κόσμου θα είναι στο Σόποτ και θα προσπαθήσουν να ανέβουν ψηλά. Εγώ και ο προπονητής μου Δημήτρης Κυτέας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο Λούης Τσάτουμας, από την πλευρά του, επεσήμανε: “Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γεγονός, που από μόνο του είναι αρκετό να με κάνει πολύ χαρούμενο. Παρά το ότι λίγο πριν την έναρξη των αγώνων έπαθα θλάση και χρειάστηκε να αλλάξω τον προγραμματισμό μου, είμαι σε καλή κατάσταση. Βασικός στόχος να είμαι ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους άλτες του κόσμου. Εκεί όλα είναι ανοικτά”.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί απευθείας στον τελικό της Κυριακής: “Προέρχομαι από καλές εμφανίσεις και έχω στα πόδια μου μια επίδοση, που μου επιτρέπει να κοιτάζω με αισιοδοξία τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Ωστόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια δύσκολη διοργάνωση, το επίπεδο στο αγώνισμα εφέτος είναι πολύ υψηλό με την παρουσία πολύ καλών αθλητριών. Θα είναι ένας δύσκολος τελικός με 12 ικανές μετέχουσες”.

Προτεραιότητα του Κώστα Δουβαλίδη είναι να βελτιώσει το χρόνο του: “Προέχει να βελτιώσω τον χρόνο που πέτυχα εφέτος. Το στάδιο είναι καλό και πιστεύω πως μέσα από τον συναγωνισμό θα βγει μια ακόμη καλύτερη επίδοση από το 7.60. Οι αγώνες που προηγήθηκαν μου έδειξαν πως είμαι σε θέση να τρέξω ακόμη καλύτερα”.

Η Μαρία Γάτου, τέλος, η οποία πραγματοποιεί το ντεμπούτο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου επεσήμανε: “Στη διάρκεια της χρονιάς έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Έτρεξα γρήγορα και πιστεύω πως έχω τα περιθώρια να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα προσπαθήσω να κερδίσω εμπειρίες και να βελτιώσω το ρεκόρ μου, προκειμένου να έχω μια θετική παρουσία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK