Πήρε και τον Σαμπάνη

Το τυπικό μέρος μιας ακόμα συμφωνίας ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου διαγώνιου Αλέξανδρου Σαμπάνη.

Πήρε και τον Σαμπάνη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"To ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Σαμπάνη. Ο 22χρονος αθλητής αγωνίζεται ως διαγώνιος έχει ύψος 2.01μ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ο νεαρός διαγώνιος που προέρχεται από τις ακαδημίες του Πανελληνίου, έχοντας κερδίσει πολλά μετάλλια σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα είπε: "Είμαι πολύ τυχερός που η πρώτη μου ομάδα στην Α1 κατηγορία θα είναι ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ. Γιώργο Ανδρέου και τον προπονητή της ομάδας κ. Γιάννη Καλμαζίδη που με επέλεξαν για τη στελέχωση της ομάδας. Είναι τιμή για μένα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φανώ αντάξιος της επιλογής τους".

Για τους στόχους του "δικεφάλου" τη νέα αγωνιστική περίοδο ο νεαρός διαγώνιος που πέρυσι ήταν ο βασικός διαγώνιος στην ομάδα του Μίλωνα στην Α2 κατηγορία δήλωσε: "Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν είναι τολμηρές και δείχνουν ότι η ομάδα δεν πάει απλά για 4αδα αλλά για να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο στόχος αλλά αν έρθει το πρωτάθλημα σίγουρα θα είναι καλοδεχούμενο. Προσωπικά δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια. Μιλάω καλύτερα με την μπάλα".

Όσο για το πώς αισθάνεται που θα είναι ο αντικαταστάτης του Ερνάντο Γκόμες, νεαρός διαγώνιος τόνισε: "Τιμή μου που θα αγωνίζομαι με τον Γκόμες στην ίδια ομάδα. Ότι και να πω για αυτόν τον αθλητή είναι λίγο. Έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει κύπελλα και πρωταθλήματα ενώ έχει αναδειχθεί πάνω από 10 φορές στην καριέρα του MVP. Θα μάθω πολλά πράγματα από έναν τέτοιο αθλητή και όποτε χρειαστεί να τον αντικαταστήσω θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Όσο για προσωπικές του φιλοδοξίες ο Αλέξανδρος Σαμπάνης είχε να πει: "Με πολύ δουλειά ελπίζω κάποια στιγμή να παίζω βασικός και εύχομαι αυτό να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα. Αυτό θα είναι το καλύτερο για μένα και νομίζω ότι ο κ.Καλμαζίδης θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος παίκτης".

Τέλος σε ερώτηση για την αναγκαστική του μετακίνηση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη είχε να πει: "Δεν με προβληματίζει καθόλου η αλλαγή πόλης. Ίσα-ίσα που στη Θεσσαλονίκη οι αποστάσεις είναι μικρότερες και θα μπορώ να αφιερώνω ακόμα περισσότερο χρόνο στις προπονήσεις. Στην Αθήνα χρειαζόμουν μια ώρα για να πάω στην κάθε προπόνηση".

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

2013-2014 Μίλωνας

2005-2012 Πανελλήνιος (πρώτος σκόρερ το 2011)"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ