Πληθαίνουν οι προπονητές

Πληθαίνουν οι προπονητές
Μία πολύ υπολογίσιμη… επένδυση από 32 νέους προπονητές (20 άνδρες και 12 γυναίκες) απέκτησε η ξιφασκία. Tόσοι είναι οι προπονητές που αποφοίτησαν επιτυχώς από τη σχολή ξιφασκίας της ΓΓΑ, την πρώτη που λειτούργησε μετά από 14 χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επικυρώθηκαν χτες (Τρίτη) από τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης της σχολής, Ανδρέα Μαλλάτο, και μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να δοθούν και τα πτυχία στους αποφοίτους, με τα οποία κατοχυρώνονται επαγγελματικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των νέων προπονητών που συμμετείχαν (για τρεις εβδομάδες) στη σχολή, περιλαμβάνονται οι ολυμπιονίκες Γιάννα Χρήστου, Κώστας Μανέτας και Τζέισον Ντουράκος, καθώς και νυν ή παλαιότερα στελέχη των Εθνικών ομάδων, όπως οι Χρήστος Σαΐνης, Ειρήνη Δαβία, Νικολέτα Καλλή, Νίκος Ψύχας, Παναγιώτης Τζινιόλης και Γεωργία Χριστοπούλου. Αξιοσημείωτη θεωρείται, επίσης, η συμμετοχή αθλητών από την περιφέρεια (Ανθόπουλος, Καρακόλη, Ναλπαντίδου, Πιτσάκης, Τάσης), αλλά και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή μοντέρνου Πεντάθλου, Κώστα Τουρναβίτη.

«Οι νέοι προπονητές αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το άθλημα και την ΕΟΞ, η οποία πρέπει τώρα να φροντίσει να τους αξιοποιήσει», σχολίασε σχετικά ο διευθυντής της σχολής, Άγγελος Αλιφέρης.

Ο τελευταίος εκτιμά ακόμα ότι «μέσα από τη συγκροτημένη εκπαίδευση, οι νέοι προπονητές απέκτησαν την απαραίτητη κατάρτιση, τις γνώσεις και τα ερεθίσματα για να αποδώσουν έργο στα σωματεία, προς όφελος της αναπτυξιακής προσπάθειας του αθλήματος».

News 24/7

24MEDIA NETWORK