Ποινή "χάδι" για τον Rosberg

Ο Γερμανός κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Hamilton αλλά…

Ποινή "χάδι" για τον Rosberg

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστρίας έκριναν πως ο Nico Rosberg είχε τελικά υπαιτιότητα στη σύγκρουση με τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο του ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ωστόσο, η ποινή την οποία επέβαλλαν, δεν του επέφερε ιδιαίτερες συνέπειες.

Ο οδηγός της Mercedes έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο, πράγμα που δεν είχε επίπτωση στην θέση την οποία κατέλαβε στο Red Bull Ring αφού παρέμεινε τέταρτος. Παράλληλα δέχθηκε επίπληξη γιατί συνέχισε με τη W07 Hybrid να έχει υποστεί εκτενείς ζημιές αλλά και δύο βαθμούς ποινής στη σούπερ λισάνς του.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση: "Αναγνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες του ατυχήματος και το γεγονός πως ο οδηγός μείωσε την ταχύτητα του αισθητά, ώστε να μειώσει το ρίσκο για τους άλλους οδηγούς".

Όσο για τη σύγκρουση, η ετυμηγορία ήταν: "Έχοντας εξετάσει τα video, τα στοιχεία τηλεμετρίας αλλά και τις τοποθετήσεις των δύο οδηγών, είναι σαφές πως το μονοθέσιο με τον αριθμό 44 ήταν μπροστά από το μονοθέσιο με τον αριθμό 6 –και πως ο οδηγός του μονοθεσίου με τον αριθμό 44 θα μπορούσε να στρίψει αν δεν υπήρχε η σύγκρουση. Όμως δεν του το επέτρεψε το μονοθέσιο με τον αριθμό 6, ο οδηγός του οποίου είναι υπαίτιος του ατυχήματος".

Τα παραπάνω διατηρούν και τη διαφορά των δύο οδηγών στους 11 πόντους. Ωστόσο η ξεκάθαρη θέση των αγωνοδικών κατά του Rosberg, θα παίξει το ρόλο της στον τρόπο με τον οποίο η Mercedes θα χειριστεί εσωτερικά το συμβάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK