Πώς η ρακέτα της Σερένα στέρησε 50.000 δολάρια από ένα ball boy

Ο Τζάστιν Άρινγκτον-Χολμς πήρε την σπασμένη ρακέτα της Σερένα Γουίλιαμς και την πούλησε για πενταροδεκάρες. Σήμερα, αποδεικνύεται εξοργιστικά άτυχος.

Πώς η ρακέτα της Σερένα στέρησε 50.000 δολάρια από ένα ball boy
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Μερικές φορές η τύχη σου χτυπά την πόρτα αλλά το δωμάτιο είναι ερμητικά κλειστό και κοιμάσαι του καλού καιρού. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε διαφορετικά αυτό που συνέβη στον Τζάστιν Άρινγκτον-Χολμς, τον 21χρονο φοιτητή που έφτασε μισό χιλιοστό από το να εισπράξει 50.000 δολάρια για τη σπασμένη ρακέτα της Σερένα Γουίλιαμς που είχε στην κατοχή του.

Ο Άρινγκτον-Χολμς, φοιτητής Ιατρικής, συμμετείχε στο US Open 2018 ως ball boy και η μοίρα του τον έφερε στον τελικό των γυναικών, στο στάδιο Arthur Ashe, εκεί όπου η Ναόμι Οσάκα αντιμετώπισε - και νίκησε - την Σερένα Γουίλιαμς. Ο νεαρός είχε αναπτύξει μια φιλική σχέση με την Σερένα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Σερένα Γουίλιαμς διαμαρτύρεται προς έναν από τους επόπτες της αναμέτρησης της κόντρα στη Ναόμι Οσάκα.
Η Σερένα Γουίλιαμς διαμαρτύρεται προς έναν από τους επόπτες της αναμέτρησης της κόντρα στη Ναόμι Οσάκα. AP PHOTO/ADAM HUNGER

Κατά τη διάρκεια του τελικού, στο δεύτερο σετ του αγώνα, μια ασυνεννοησία της Σερένα Γουίλιαμς με τον επόπτη Κάρλος Ράμος, εξελίχθηκε σε ποινή προς την έμπειρη τενίστρια και σε έναν εκτός ορίων καυγά μεταξύ τους, όπου η τενίστρια πέταξε με δύναμη την ρακέτα της στο τερέν και αποκάλεσε τον Ράμος "κλέφτη". Η πρωταθλήτρια του τένις έχοντας χάσει τελείως τη συγκέντρωση της, απώλεσε και τον τίτλο του αμερικάνικου τουρνουά από την Οσάκα. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον επόπτη για σεξισμό. Η ρακέτα της κατέληξε στα χέρια του νεαρού Τζάστιν.

Στη συνέχεια ο νεαρός φοιτητής κλείδωσε τη ρακέτα στο ντουλάπι του και αναζήτησε έναν εύκολο τρόπο να την πουλήσει, βγάζοντας λίγα μετρητά. Θεωρητικά, μια σπαραλιασμένη ρακέτα, που είχε φτάσει στα όρια της απόλυτης αποσύνθεσης, δεν άξιζε τίποτα. Ο Άρινγκτον-Χολμς όμως, την πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο του Μανχάταν, κερδίζοντας περίπου 500 δολάρια."Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, τώρα ξέρω τι θα έπρεπε να έχω κάνει. Όταν την πούλησα όμως, δεν περίμενα να αξίζει τόσα πολλά", δηλώνει σήμερα ο νεαρός φοιτητής στους New York Times.

Η Σερένα Γουίλιαμς μαζέυει τη διαλυμένη ρακέτα της κατά τη διάρκεια του τελικού του US Open, όταν και έχασε απο΄τη Ναόμι Οζακα.
Η Σερένα Γουίλιαμς μαζέυει τη διαλυμένη ρακέτα της κατά τη διάρκεια του τελικού του US Open, όταν και έχασε απο΄τη Ναόμι Οζακα. AP PHOTO/ADAM HUNGER

Σήμερα η ρακέτα της Σερένα είναι ένα αντικείμενο μυθικής αξίας, που αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Γκόλντιν στις 7 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 2.100 δολάρια. Σύμφωνα με δήλωση του ιδρυτή της εταιρείας Κεν Γκόλντιν στους New York Times, μιια ασφαλής εκτίμηση για το τελικό ποσό με το οποίο θα πωληθεί η ρακέτα, είναι 25.000 δολάρια ως ελάχιστη τιμή και 50.000 δολάρια ως μέγιστη.

Παραμένει αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής η ταυτότητα του ατόμου που έλαβε την ρακέτα από το νεαρό φοιτητή και στη συνέχεια την παραχώρησε στον οίκο δημοπρασιών. Το σίγουρο είναι πως η σπασμένη WIlson Blade της Σερένα είναι το σύμβολο του 240υ γκραν σλαμ που ποτέ δεν κέρδισε, του ρεκόρ των 24 τίτλων της Μάργκαρετ Κορτ από το 1970 που δεν κατάφερε να καταρρίψει. Ίσως να έφταιγε ο σεξισμός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK