Πώς ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο Νο3 του κόσμου

Το ένα σενάριο που που απαιτείται προκειμένου ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφενός να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης αφετέρου να κλείσει το πρώτο μισό του 2021 ως ο κορυφαίος όλων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο έναντι του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο έναντι του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Roland Garros AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Το ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο κορυφαίος τενίστας στο πρώτο μισό του 2021 έχει εξηγηθεί λεπτομερώς προ διμήνου σχεδόν. Το ένα επιχείρημα έρχεται πλέον να στηρίξει το άλλο, επαληθεύοντας το αξίωμα..

Επί παραδείγματι, ο Έλληνας τενίστας είναι πιθανό να πλασαριστεί στο νο3 της ATP Ranking, για πρώτη φορά στα χρονικά. Του το παραχώρησε το δικαίωμα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος του έκανε ένα δώρο με την επικράτησή του επί του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός είναι ο τρίτος της κατάταξης, αλλά ύστερα από τον αποκλεισμό του δεν έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους 8.630 βαθμούς. Προκειμένου ο Στέφανος Τσιτσιπάς να τον προσπεράσει ο δρόμος είναι ένας: να κατακτήσει το τρόπαιο στο Roland Garros και να φύγει από το Παρίσι με τον πρώτο τίτλο του σε τουρνουά major.

Σε μια τέτοια εκδοχή, θα 'εκτοξευτεί', από τους 7.980 που έχει συλλέξει έως τώρα, στους 8.780 βαθμούς και φυσικά θα προσπεράσει τον Ναδάλ. Μόνο και μόνο βέβαια που κορυφαίος τενίστας της χώρας μας έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στην πρώτη τετράδα, το ανώτερο πλασάρισμα που είχε ποτέ στην πορεία του, αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

Επικουρικά, ενδεχόμενη νίκη του 22χρονου θα 'ναι, επίσης, η σφραγίδα της πρωτιάς του στην ATP Race. Όποιος εκ των Τσιτσιπά ή Τζόκοβιτς 'επιβιώσει' από τη μάχη που αρχίζει στις 16:00, θα ηγείται της 'κούρσας' για τον κορυφαίο, βάσει βαθμολογίας, τενίστα της τρέχουσας χρονιάς. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στους 4.560 και ο 'Νόλε' ακριβώς πίσω του, στους 4.370. Είτε ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στους 5.360 είτε ο Σέρβος θα ανέβει στους 5.170.

Αρκεί να δει κανείς πως ο τρίτος της ίδιας λίστας, ο Γερμανός Αλεξάντερ Σβέρεφ, έχει καταφέρει να μαζέψει μόνο 2.970 για να γίνει αντιληπτή η αξία της τρομερής πορείας του Τσιτσιπά έως εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK