Πρεμιέρα στην Α1 ανδρών και γυναικών
Με καλύτερους αγωνιστικούς οιωνούς σε σχέση με πέρσι, ξεκινάνε το Σαββατοκύριακο (28-29/10) τα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Στην αφετηρία θα βρεθούν 10 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών με τα φαβορί για τον τίτλο να είναι και φέτος ο ΑΣ Πέρα Αθηνών (άνδρες) και ο Ολυμπιακός (άνδρες και γυναίκες). Παρ’ όλα αυτά το επίπεδο αναμένεται υψηλότερο ιδίως στους άνδρες.

Με καλύτερους αγωνιστικούς οιωνούς σε σχέση με πέρσι, ξεκινάνε το Σαββατοκύριακο (28-29/10) τα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Στην αφετηρία θα βρεθούν 10 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών με τα φαβορί για τον τίτλο να είναι και φέτος ο ΑΣ Πέρα Αθηνών (άνδρες) και ο Ολυμπιακός (άνδρες και γυναίκες). Παρ’ όλα αυτά το επίπεδο αναμένεται υψηλότερο ιδίως στους άνδρες.
Κατ’ αρχάς, επέστρεψαν στο εγχώριο πρωτάθλημα τρεις αθλητές που αγωνίζονταν στη Γερμανία, ο Ρηνιώτης (στον Ολυμπιακό), ο Σπ. Κιούφης και ο Γεωργαντάς (στο ΠΚΔ Ταύρου). Επίσης, υπήρξαν αξιοσημείωτες μετακινήσεις. Ο Κύρου, ο Μανουσώφ και ο Μαδέσης πήγαν στον ΑΟΝ Φαλήρου, ο Μουτσάκης στον ΑΟ Ταταύλα, ο Κορώνης στον ΓΑΣ Ελευσίς, ο Σιώκος στον ΔΑΟ Ταύρου ενώ ο Σουβαλιώτης επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο ΑΚ Ζωγράφου. Στις γυναίκες, ξεχώρισαν οι μετακινήσεις της Αντιοπούλου στον Άρη Βούλας, της Κρουστάλλη στον Ολυμπιακό και της Τσαχάκη στο ΠΚΔ Ταύρου.
Ένα άλλο στοιχείο που αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας της διοργάνωσης είναι η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής. Η Ομοσπονδία έχει επαναφέρει το σύστημα, στο οποίο κάθε αναμέτρηση κρίνεται στις τέσσερις νίκες. Κάτι που σημαίνει ότι κάθε ματς ενδέχεται να τελειώσει έως και 4-3 ενώ υπάρχει και ένα διπλό, που θα δώσει επιπρόσθετο ενδιαφέρον.
Αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα του ΟΑ Χανίων θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ στους άνδρες το ΑΚ Ζωγράφου, που είχε συνεχόμενους τίτλους από το 1992 ως το 1996, επανεμφανίζεται στην κατηγορία έπειτα από πέντε χρόνια.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο (28/10)
Άνδρες
ΕΑΚ Χανίων 15:00 ΟΑ Χανίων-ΔΑΟ Ταύρου
Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 13:30 ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΚ Ζωγράφου
Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 13:30 ΑΟ Ταταύλα-ΑΟ Νέου Φαλήρου
3ο Λύκειο-13ο Γυμνάσιο Πειραιά 13:30 Ολυμπιακός-ΓΑΣ Ελευσίς
2ο Δημοτικό Ταύρου 12:00 ΠΚΔ Ταύρου-Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης
Γυναίκες
ΕΑΚ Χανίων 15:00 ΟΑ Χανίων-Ολυμπιακός
Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 13:30 ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΠΚΔ Ταύρου
Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 13:30 ΑΟ Ταταύλα-ΑΟ Πεύκης
3ο Λύκειο-13ο Γυμνάσιο Πειραιά 11:00 ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά-ΓΣ Άρης Βούλας
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Κυριακή (29/10)
Άνδρες
2ο Δημοτικό Ταύρου 12:00 ΔΑΟ Ταύρου-Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης
Ελαιουργική 11:30 ΓΑΣ Ελευσίς-ΠΚΔ Ταύρου
2ο Δημοτικό Ταύρου 15:00 ΑΟΝ Φαλήρου-Ολυμπιακός
2ο Δημοτικό Ταύρου 11:00 ΑΚ Ζωγράφου-ΑΟ Ταταύλα
ΕΑΚ Χανίων 12:00 ΟΑ Χανίων-ΑΣ Πέρα Αθηνών
Γυναίκες
3ο Λύκειο-13ο Γυμνάσιο Πειραιά 12:00 Ολυμπιακός-ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά
2ο Δημοτικό Πεύκης 11:00 ΑΟ Πεύκης-Άρης Βούλας
2ο Δημοτικό Ταύρου 12:00 ΠΚΔ Ταύρου-ΑΟ Ταταύλα
ΕΑΚ Χανίων 12:00 ΟΑ Χανίων-ΑΣ Πέρα Αθηνών