GP Μονακό: "Πρίγκιπας" ο Rosberg

Ο Nico Rosberg πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο Μονακό και πέμπτη συνολικά στην καριέρα του, περνώντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών. Πέμπτο 1-2 για τη Mercedes σε έξι συνολικά Grand Prix, σε έναν αγώνα με 8 εγκαταλείψεις! Εγκατέλειψε και ο Sebastian Vettel. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη και τις βαθμολογίες.

GP Μονακό: "Πρίγκιπας" ο Rosberg

Ο Nico Rosberg επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που θέλουν τον poleman να είναι και ο νικητής στο Grand Prix του Μονακό και πανηγύρισε τη 2η διαδοχική νίκη του στην... γειτονιά του και 5η συνολικά στην καριέρα του, η οποία τον επαναφέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Γερμανό σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ στο τέλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το... μάτι του που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά του από τον πρωτοπόρο και να δώσει μάχη για τη διατήρηση της 2ης θέσης, με μεγάλο αντίπαλό του τον Daniel Ricciardo.

O πιλότος της Mercedes κατάφερε τελικά να κάνει το 5ο φετινό 1-2 για την ομάδα του σε έξι συνολικά Grand Prix, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει 3ος και την πεντάδα να κλείνουν οι Fernando Alonso και Nico Hulkenberg.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Sebastian Vettel, ο οποίος αν και εκκίνησε από την 4η θέση, στον 7ο γύρο αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, λέγοντας στο team radio της Red Bull: "Έχω κολλήσει στην πρώτη ταχύτητα". Από την πλευρά του, ο Kimi Raikkonen αντιμετώπισε κλατάρισμα και υποχρεώθηκε να μπει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους γύρους στα pit stop και ως εκ τούτου υποχώρησε από την 3η στην 13η θέση, τερματίζοντας τελικά 12ος.

Τον αγώνα εγκατέλειψε και ο Sergio Perez, ο οποίος στο ξεκίνημα του αγώνα είχε επαφή με τον Jenson Button. Pastor Maldonado και Daniil Kvyat βγήκαν επίσης εκτός εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, ενώ τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Jean-Eric Vergne και Vdata-alteri Bottas με προβλήματα στον κινητήρα. Τέλος, στον 62ο γύρο τελείωσε ο αγώνας και για τον Esteban Gutierrez, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του.

Επόμενο ραντεβού για τους 22 πιλότους στις 8 Ιουνίου, στο Grand Prix του Καναδά.

Δείτε τη σύγκρουση του Sergio Perez με τον Jenson Button...

Η εγκατάλειψη του Adrian Sutil...

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Rosberg 122

2. Hamilton 118

3. Alonso 61

4. Ricciardo 54

5. Hulkenberg 47

6. Vettel 45

7. Bottas 34

8. Button 31

9. Magnussen 21

10. Perez 20

11. Massa 18

12. Raikkonen 17

13. Grosjean 8

14. Vergne 4

15. Kvyat 4

16. Bianchi 2

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Mercedes 240

2. Red Bull 99

3. Ferrari 78

4. Force India 67

5. McLaren 52

6. Williams 52

7. Lotus 8

8. Toro Rosso 8

9. Marussia 2

10. Caterham 0

11. Sauber 0

Διαβάστε ακόμη:

Οι οκτώ εγκαταλείψεις (VIDEOS+PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK