Προκρ. Ευρωπαϊκού (Γ): Πλήρωσε πάλι τα λάθη της η Εθνική

Προκρ. Ευρωπαϊκού (Γ): Πλήρωσε πάλι τα λάθη της η Εθνική

Ελλείψει καθαρού μυαλού στα κρίσιμα σημεία, η Εθνική μας ομάδα γυναικών γνώρισε άλλη μία ήττα το βράδυ του Σαββάτου (26/11) στο Λάγκος της Πορτογαλίας, εκεί όπου διεξάγεται ο Β΄ προκριματικός όμιλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το νέο αρνητικό αποτέλεσμα προήλθε από τη Λιθουανία με 26-34. Οι διεθνείς μας και πάλι «παρέδωσαν πνεύμα» στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο διάστημα 40΄-50΄. Με το σκορ να είναι στο 20-18 υπέρ της Λιθουανίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο με το γνωστό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 5-5, 10-7, 16-12, 20-17, 28-21, 34-26.

Λιθουανία: Γκαϊνσκίτε, Μπουγκενιένε 4, Σνιοκάιτε 2, Καλασαουσκάιτε 4, Ζουκαουσκάιτε 2, Λακατάιτε 5, Γιουργκουτίτε, Στανκούτε 3, Ματουζεβίτσιουτε, Βιγιουνάιτε 4, Πραγκαραουσκάιτε 1, Μιλιαουσκάιτε, Μπερναταβιτσιούτε 3, Πεκάρσκιτε 6.
Ελλάδα: Βυζέλη, Χαλκίδου, Γιούπη 1, Γεώργιου, Γιουρούκη, Μαυρογιώργη 2, Πάτσιου 5, Φωτιάδου 4, Καζάκη 3, Σκάρα 6, Ποιμενίδου 2, Γκουσγκούνη 3, Στρατάτη, Σπέρτου.


Στιγκ Γιόχανσον: « Στο πρώτο μέρος παίξαμε πάλι τρελό "χάντμπολ". Ήμασταν έξι εναντίον πέντε και δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε και είναι κάτι το τυπικό στο παιχνίδι μας. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, αλλά μέσα στο παιχνίδι η κούραση μας επηρεάζει. Παρόλα αυτά, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και μπορούσαμε κάτι καλύτερο»

Βάσω Σκάρα: « Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ξεκινήσαμε άσχημα, μας έφυγε το σκορ στα 4 με 5 γκολ και δεν έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία να καλύψουμε τέτοιου είδους διαφορές, που είναι μικρές στο χάντμπολ. Το άγχος και η απειρία από τα μικρά κορίτσια, αλλά και τα λάθη που έκαναν και οι πιο έμπειρες παίκτριες στοίχισαν. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα και η διαφορά των 8 γκολ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν σταματήσουμε να κάνουμε λάθη οι πιο έμπειρες παίκτριες, μπορούμε να πάμε καλύτερα στο μέλλον»

News 24/7

24MEDIA NETWORK