Πρωτοφανές ρεκόρ εγγραφών στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται στις 8 Νοεμβρίου. Μόλις σε ένα 48ωρο έκλεισαν οι 3.800 συμμετοχές στα 5 και 10χλμ!

Πρωτοφανές ρεκόρ εγγραφών στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Μόλις 48 ώρες μετά την έναρξη των εγγραφών για τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ του Μαραθωνίου Αθήνας, οι έγγραφές έκλεισαν, καθώς σήμερα καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις ατομικών εγγραφών δρομέων. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο για την ελληνική αθλητική πραγματικότητα και κοινωνία. Περίπου 3.800 δρομείς επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Αθήνας και μέσα σε δύο μέρες δήλωσαν συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10χλμ της διοργάνωσης.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους δρομείς και πολίτες της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και έγκαιρα έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο μοναδικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2015. Σε περίπτωση τυχόν ακυρώσεων και δημιουργίας νέων κενών θέσεων συμμετοχής στους δύο αγώνες, ο ΣΕΓΑΣ θα ανακοινώσει αργότερα μέσα στο χρόνο τη σχετική διαθεσιμότητα εγγραφών για τους αγώνες δρόμου 5 & 10χλμ.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο φετινό ενδιαφέρον της ελληνικής και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, δεν περιορίζεται μόνο στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10χλμ, αλλά είναι εμφανές και στον κυρίως αγώνα της διοργάνωσης, το Μαραθώνιο Δρόμο των 42.195μ., όπου μέσα σε διάστημα τριών περίπου εβδομάδων από την επίσημη έναρξη των εγγραφών έχουν διατεθεί περισσότερες από 6.000 εγγραφές, αύξηση μεγαλύτερη του 300% σε σχέση με τις εγγραφές της ίδιας περιόδου της περσινής διοργάνωσης. Εντυπωσιακό είναι και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό με περισσότερους από 2000 δρομείς να έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα.

Φαίνεται ότι συνολικά στους αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 40.000 δρομείς, που δεν είναι πια ρεκόρ, αλλά όριο συμμετοχής στον εθνικό μας γεγονός. Ο ΣΕΓΑΣ με τη συμπαράσταση πολλών φορέων και χορηγών καταρρίπτει, χρόνο με το χρόνο, κάθε ρεκόρ και σταθερά οδηγεί το Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, μεταξύ των κορυφαίων Μαραθωνίων Δρόμων παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΣΕΓΑΣ υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δρομείς ότι η διαδικασία εγγραφών στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας της 3ης Μαίου 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη, πλησιάζοντας προς το τέλος της επίσημης περιόδου εγγραφών, με το όριο συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ να συμπληρώνεται εντός των επόμενων ημερών και τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο να πλησιάζει ήδη τις 5.000 εγγραφές. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μια μοναδική γιορτή στο κέντρο της πόλης, μια αφορμή οικογενειακής και συντροφικής άθλησης στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Ο ΣΕΓΑΣ καλεί όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας και γεμίσουν ζεστά χαμόγελα και καλή διάθεση την πόλη μας.

Εκτός όμως του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, παράλληλα εξελίσσονται και οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE στο Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και την Καστοριά, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων RUN GREECE Λάρισας. Η συμμετοχή και σε αυτούς τους αγώνες της σειράς RUN GREECE είναι εντυπωσιακή με τον αριθμό συμμετεχόντων να αυξάνεται από πόλη σε πόλη, και από χρόνο σε χρόνο, με γεωμετρική πρόοδο. Στην Λάρισα κατά τη φετινή διοργάνωση, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 3.600, ενώ στο Ηράκλειο αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες περίπου 4.000 δρομείς στους Αγώνες Δρόμου 10 και 5χλμ, αλλά και Παιδιών. Ο ΣΕΓΑΣ καλεί δρομείς και περιπατητές να επισκεφθούν το www.run-greece.gr και δηλώσουν συμμετοχή τώρα στους αγώνες του RUN GREECE, παίρνοντας μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός της πόλης τους για το 2015, αλλά και γνωρίζοντας την Ελλάδα και τις όμορφες πόλεις της με αφορμή την υγιεινή συνήθεια του τρεξίματος.

24MEDIA NETWORK