Πρώτος ο Hamilton στο FP1 του Μονακό

Με το δεξί ξεκίνησε και αυτό το αγωνιστικό τετραήμερο ο Lewis Hamilton που αναδείχθηκε νικητής της εσωτερικής μονομαχίας των Mercedes με διαφορά μόλις 32 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον teammate του, Nico Rosberg.

Πρώτος ο Hamilton στο FP1 του Μονακό

Το Πριγκιπάτο του Μονακό υποδέχθηκε ομάδες και πιλότους με συννεφιά, χωρίς όμως να βρέξει στα 90 λεπτά της διαδικασίας όπου όλοι προσπάθησαν να προσαρμοστούν στις διαφορετικές φετινές απαιτήσεις της συγκεκριμένης διαδρομής. Με τις μπαριέρες σε απόσταση αναπνοής, κάθε λάθος τιμωρείται αυστηρά - ειδικά με την πλαγιολίσθηση να είναι σύνηθες γνώρισμα των φετινών μονοθεσίων.

Όπως συνήθως, στα ελεύθερα δοκιμαστικά οι χρόνοι λίγη σημασία έχουν καθώς όλοι πειραματίζονταν με το set up, το φορτίο καυσίμου αλλά και τη λειτουργία των ελαστικών της Pirelli.

Στην αρχή της διαδικασίας ήταν ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης αλλά μόνο για το πρώτο μισάωρο. Τότε εκτοπίστηκε από τον Nico Rosberg που εναλλάχθηκε μερικές φορές με τον Hamilton στην πρώτη θέση, με τον Βρετανό να μένει τελικά εκεί. Η μεταξύ τους άτυπη κόντρα τους έφερε σε χρόνους ενάμιση δευτερόλεπτο κάτω από τον ανταγωνισμό, διαφορά που μειώθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας.

"Best of the rest" ξανά ο Ricciardo που πλησίασε σε χρόνο τις W05 και ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του teammate του, Sebastian Vettel. Ανάμεσά τους βρέθηκε η Ferrari του Fernando Alonso.

Μεγάλα δράματα δεν υπήρχαν, δεν έλειψαν όμως τα απρόοπτα. Ο Max Chilton έκανε τετ α κε στη στροφή Μιραμπό, εκεί όπου ο Adrian Sutil έχασε λίγο πριν το τέλος το πίσω μέρος της Sauber C33, χτυπώντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:

Το FP2 αρχίσει στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK