Queen: Το ροκ συγκρότημα που θα ζει για πάντα μέσα απ' τον αθλητισμό

Τα τραγούδια των Queen που θα ακούσεις στον Legend 88.6 είναι τραγούδια που έχεις συνδέσει σίγουρα με κάποιο αθλητικό γεγονός.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen σε συναυλία στη Γερμανία, Κυριακή 20 Ιουλίου 1986
Ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen σε συναυλία στη Γερμανία, Κυριακή 20 Ιουλίου 1986 AP PHOTO/MARCO ARNDT

Από το κλάμα του Σάμι Κουφούρ ως το άλμα της Λίντσεϊ Τζακομπέλις. Από την 4η θέση του Σπύρου Γιαννιώτη στο Λονδίνο ως την τελευταία ανάσα της Γκαμπριέλα Άντερσεν. Από το κενό βλέμμα του Μέλντρικ Τέιλορ ως το πέσιμο της Βικτόρια Καμόβα. Από το ουρλιαχτό του Ντέρεκ Ρέντμοντ ως το πρόσωπο του Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες στον τελικό με τη Γιουγκοπλάστικα στη Σαραγόσα. Από την γκάφα του Παναγιώτη Φασούλα στη Γενεύη ως το πάτημα της γραμμής του Ζάρκο Πάσπαλι στο Λιμόζ.

Από τον τελικό πρωταθλήματος πινγκ πονγκ στην Τιενανμέν έως το τελευταίο παιχνίδι κρίκετ στην Ισλαμαμπάντ. Από το ματς που θα κρίνει τον τροπαιούχο στο χάντμπολ στη Νυρεμβέργη έως τη 18η τρύπα στο Μάστερς γκολφ της Ογκούστα. Από τον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, ως την απονομή του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Από τον 'πύρινο' λόγο του προπονητή στα αποδυτήρια ως το ξύπνημα του κολυμβητή στις 6, 18 Γενάρη, για την εφόρμηση στο ανοιχτό κολυμβητήριο. Από τον Κενυάτη στο βουνό ως τον ποδηλάτη στο βουνό. Από τον συμπαίκτη που θα αγκαλιάσει τον μικρό, που δεν θα έχουν πάει καλά τα πράγματα για εκείνον, ως τον συμπαίκτη που θα τον σπρώξει, για να τον πωρώσει.

Δεν υπάρχει αθλητική κατάσταση που να μην καλύπτουν οι Queen και τα τραγούδια που θα ακούσεις στον αέρα του νέου ροκ σταθμού της πόλης, του Legend 88.6. Δεν έχει συμβεί στην ιστορία, ποδοσφαιριστής σε λάσπη, με διάσειση στο κεφάλι, με κομμένο γόνατο, να μην καλύπτεται από το 'The Show Must Go On'. Δεν υπάρχει δρομέας, τριαθλητής, κολυμβητής πριν από τελικό, που να μη δονείται με το 'We Will Rock You'. Δεν υπάρχει νικητής, θριαμβευτής, τροπαιούχος, που να μη χαμογελάει πλατιά με το 'We Are The Champions'.

Στις 21 Μαρτίου 1991, ο Βέλγος Ανρί Ντεμπεχόν ανακάλυψε έναν αστεροειδή διαμέτρου 3,4 χιλιομέτρων, παρατηρώντας από τη βόρεια Χιλή τον ουρανό. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016, την προηγουμένη εκείνης που αν ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν καλό παιδί, θα έκλεινε τα 70, του δόθηκε το όνομα '17473 Freddiemercury'.

Και πώς όχι; Η μεταλλαγή της μουσικής κουλτούρας από τον Βρετανό και τους συνοδοιπόρους του, μέσα από το όνομα Queen, συνέπεσε με εκείνη της αθλητικής. Ο Μέρκιουρι ερμήνευσε τους ύμνους της νίκης, της απονιάς, της υπομονής. Το έκανε με σπαραγμό, με μελωδικό χαμόγελο, με αγωνία που δεν είναι άγνωστη στο χαφ που στήνει την μπάλα στα 11 μέτρα. Το έκανε με πάθος που ανάγεται στην κινησιολογία, αφήνοντας δυο πρέζες επιθανάτιου ρόγχου στον κόσμο της δικής του δημιουργίας. Ο άνθρωπος με τη φανέλα και τα παρδαλά παντελόνια, μυστακοφόρος, απρόσιτος σε ό,τι αφορά το rock stardom, διείσδυσε μέσα στα γήπεδα όλου του κόσμου, κοίταξε από τις κλειδαρότρυπες, έστειλε μια πνοή στο μοιραίο, ήπιε ένα πιντ με τον πρωταθλητή, ίδρωσε μαζί με τον αποθεραπευόντα στο γυμναστήριο, έστειλε δάκρυ στα μάτια του προπονητή, για να εμπνεύσει τα παιδιά του, να δείξει τι σημαίνει γι' αυτόν, όχι το ματς, όχι η σεζόν, αλλά η ζωή ολόκληρη σε αυτόν τον κλειστό χώρο που βρομάει ιδρωτίλα, απογοήτευση, αλλά και μοσχοβολά αδημονία. Είναι η μουσική Γένεση του 'ντυσίματος' του αθλητικού κόσμου, από το παιδί με τις προσδοκίες στον ενήλικα που απομυθοποιεί, ηττάται, επιστρέφει και νικάει.

Η φωνή αυτών των 3 τραγουδιών είναι θρύλος. Μπορεί πολλά soundtrack να έχουν ντύσει μεγάλες στιγμές, αλλά όταν η Ναόμι Οσάκα μάς λέει "απλώς άρχισε να κινείσαι", μόνο ο Φρέντι μπορεί να μας το τραγουδήσει. Γι' αυτό, μόνο τη στιγμή που θα χαθεί ο τελευταίος άνθρωπος θα εξαφανιστούν. Και δεν θα γίνει κατά μόνας, αλλά θα βουτήξουν και τα 3 στη μαύρη τρύπα της οριστικής απώλειας. Οι Queen έγραψαν κλασική μουσική. Η οποία, πανίσχυρη διαχρονικά, όπως το 'Lacrimosa', οι 'Εποχές', ο 'Χορός των Κύκνων', θα κρατά την έντασή της εσαεί.

Μέχρι να αποφασίσετε, μπορείτε να ακούσετε ακόμα περισσότερο ροκ στον Legend 88.6!

Ακολουθήστε τον Legend 88.6 στο facebook και στο instagram.

News 24/7

24MEDIA NETWORK