Ράλι Μ. Βρετανίας: Ξεφεύγει ο Loeb

Ράλι Μ. Βρετανίας: Ξεφεύγει ο Loeb
Η δεύτερη μέρα του ράλι της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκει τον Sebastien Loeb να αυξάνει με τη Citroen του τη διαφορά που τον χωρίζει από τον δεύτερο Petter Solberg μετά από δώδεκα διαδρομές. Τους δύο τελευταίους παγκόσμιους πρωταθλητές τους χωρίζει διαφορά 44,5 δευτελεπτων, η οποία δημιουργήθηκε χάρη στις έξι ειδικές διαδρομές που κατέκτησε ο Γάλλος. Μάλιστα, ο Loeb χρεώθηκε με δέκα δευτερόλεπτα ποινής επειδή άργησε να παρουσιαστεί στον έλεγχο χρόνου της Παρασκευής, αλλά κατάφερε να ανταπεξέρθει και να διατηρηθεί στην κορυφή.

"Τώρα έχουμε ένα καλό προβάδισμα νομίζω και πιέζουμε πολύ. Οι διαδρομές είναι όμορφες και ελπίζω να παραμείνω μπροστά από τον Petter", τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος θέλει τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Νορβηγό, ώστε να τον "διώξει" από τη μάχη του τίτλου, τέσσερα ράλι πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Στην τρίτη θέση έγινε ανακατάταξη, αφού ο Harri Rovanpera δεν κατάφερε να κρατηθεί στο… podium, εξαιτίας προβλημάτων με το κιβώτιο ταχύτητας και υποχώρησε στην πέμπτη θέση. Ο Marcus Gronholm εκμεταλλεύτηκε με το Peugeot του αυτήν την κατάσταση και ανέβηκε τρίτος, έχοντας περάσει και από την 17η θέση την Παρασκευή, λόγω προβλημάτων στα φρένα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Citroen του Francois Duval, ο οποίος πετυχαίνει τον στόχο του, να δώσει με τη σειρά του τους απαραίτητους πόντους στην ομάδα του για την μάχη των κατασκευαστών. Αυτό διότι η έτερη Peugeot, αυτή του Markko Martin, περιορίστηκε στην έκτη θέση μετά το τέλος της δεύτερης μέρας.

Οι πρώτοι δέκα:

1. S. Loeb (Citroen) 2:14:07.9
2. P. Soldberg (Subaru) 2:14:52.4
3. M. Gronholm (Peugeot) 2:15:36.7
4. F. Duval (Citroen) 2:15:59.8
5. H. Rovanpera (Mitsubishi) 2:16:00.4
6. M. Martin (Peugeot) 2:16:32.2
7. G. Galli (Mitsubishi) 2:16:51.9
8. M. Stohl (Citroen) 2:17:06.6
9. R. Kresta (Ford) 2:17.42.1
10. C. McRae (Skoda) 2:17.57.0