Ράλι Μεξικό: Restart ο Latvala

Ο Jari Matti Latvala κατέκτησε την πρώτη νίκη του στη φετινή σεζόν στο WRC.

Ράλι Μεξικό: Restart ο Latvala

Ο Jari Matti Latvala ήταν ο νικητής του Ράλι Μεξικού μετά από δύο κακές εμφανίσεις στην εκκίνηση της σεζόν, αφήνοντας πίσω τον ομόσταυλό του στη Volkswagen, Sebastien Ogier.

Ο Φινλανδός οδηγός είχε πάρει την πρωτοπορία από την 1η ειδική διαδρομή της Παρασκευής (El Chocolate), συνέχισε στον ίδιο ρυθμό εκείνη την ημέρα και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Το πρωί της Κυριακής η απόστασή του είχε ξεπεράσει τα 90 δευτερόλεπτα από τους ανταγωνιστές, οδεύοντας προς τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής κάλυψε ένα μέρος αυτής της διαφοράς, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο από το να "κλειδώσει" τη 2η θέση και να πάρει και δύο βαθμούς στο power stage.

Η αποχώρηση του Andreas Mikkelsen της δεύτερης ομάδας της Volkswagen σήμανε το άνοιγμα της "ψαλίδας" στη γενική κατάταξη του Ogier από τη 2η θέση. Ο Νορβηγός θα μπορούσε να πάρει έναν πόντο εάν επέστρεφε στον αγώνα την Κυριακή, ωστόσο η επιθεώρηση του αυτοκινήτου του έδειξε σοβαρή ζημιά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ισπανός Dani Sordo, παρά τα προβλήματα υπερθέρμανσης και στα φρένα της Hyundai i20 του.

Ο Νορβηγός Mads Ostberg της M-Sport τερμάτισε στην 4η θέση με το Ford Fiesta RS του, με συνέπεια να ανέβει δεύτερος στην κατάταξη των οδηγών.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Μεξικού

Η κατάταξη των οδηγών

News 24/7

24MEDIA NETWORK