Ράλι Σουηδίας: Γαλλική επανάσταση

Ράλι Σουηδίας: Γαλλική επανάσταση
Στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Σουηδίας βρίσκεται ο Sebastian Loeb μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας. Ο νεαρός Γάλλος, θριαμβευτής του Ράλι Monte Carlo πριν από δυο εβδομάδες, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα οδηγικό λάθος του, μέχρι εκείνο το σημείο rally leader, Markko Martin στην ενδέκατη ειδική διαδρομή και πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Ο Εσθονός οδηγός της Ford υπερασπιζόταν ένα προβάδισμα 25 δευτερολέπτων όταν στην ενδέκατη ειδική είχε μια έξοδο, χτύπησε ένα βράχο και έσπασε την πίσω αριστερή ανάρτηση του και τροχό. Πάντως παρά το διαλυμένο του αυτοκίνητο ο Martin κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική χάνοντας όμως περίπου έξι λεπτά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καταστρέφοντας ουσιαστικά τον αγώνα του, μιας και έπεσε 8ος στην γενική κατάταξη σε εκείνο το σημείο.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την αναρρίχηση του Loeb στην κορυφή. Ο νεαρός Γάλλος δείχνει να μπορεί να κινηθεί το ίδιο γρήγορα στο χιόνι όσο και στην άσφαλτο, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης νίκης του στο φετινό WRC. Αν τελικά ο Loeb καταφέρει να αντέξει την πίεση του Gronholm στην τρίτη και τελευταία μέρα του Ράλι θα γίνει ο πρώτος Σκανδιναβός που κερδίζει το Ράλι Σουηδίας στον τελευταίο μισό αιώνα.

Βέβαια ο Gronholm που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης δεν πρόκειται να αφήσει μια τέτοια παράδοση να σπάσει τόσο εύκολα και αν και βρίσκεται 40,6 δευτ. πίσω από τον νεαρό Γάλλο αναμένεται την Κυριακή να τα δώσει όλα ώστε να καλύψει την διαφορά και να φέρει το 307 WRC στην κορυφή του πόντιουμ, ψάχνοντας την τρίτη διαδοχική του επιτυχία στον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα.

Ο Marcus αν και την Παρασκευή είχε αρκετά προβλήματα με το νέο του αυτοκίνητο το Σάββατο οδήγησε εκπληκτικά, καταφέρνοντας να κερδίσει τέσσερις εκ των οκτώ ειδικών διαδρομών. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της μέρας, με το μεγαλύτερο μέρος της πίστας να είναι καλυμμένο από ένα αρκετά παχύ στρώμα χιονιού, σήμα κατατεθέν του Ράλι Σουηδίας.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Solberg που ωστόσο με ενάμισι λεπτό να τον χωρίζει από την κορυφή φαντάζει αδύνατο να μπορέσει να εμπλακεί στην μάχη που αναμένεται στην τελευταία μέρα του Ράλι μεταξύ των Loeb και Gronholm. Στην τέταρτη θέση μετά την έξοδο του Martin κατάφερε να ανέβει ο Φιλανδός Janne Tuohino με Ford, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο φοβερός Ισπανός Carlos Sainz. Ο Νορβηγός Henning Solberg με Peugeot βρίσκεται στην έκτη θέση.

Για να συνοψίσουμε λίγο να πούμε πως ο Gronholm στην δεύτερη μέρα κέρδισε τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές, ο Loeb την τέταρτη, ο Marcus πήρε την ρεβάνς στην πέμπτη, για να δει τον Loeb ωστόσο να απομακρύνεται ξανά κερδίζοντας τις δυο τελευταίες ειδικές της δεύτερης μέρας του αγώνα. Δεδομένης της φύσης του Ράλι, που είναι δύσκολο και απρόβλεπτο και με την διαφορά των δυο πρώτων να βρίσκεται στα 40,6 δευτ. όλα είναι ανοικτά για την τελευταία μέρα του αγώνα.

Η κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης μέρας:

1. Sebastien Loeb-Citroen 2 ώρες 34 λεπτά 22,7 δευτ.
2. Marcus Gronholm-Peugeot +40.6
3. Petter Solberg-Subaru +1.28.1
4. Janne Tuohino-Ford +1.55.7
5. Carlos Sainz-Citroen +1.56.5
6. Henning Solberg-Peugeot +3.26.8
7. Daniel Carlsson-Peugeot +5.27.3
8. Markko Martin-Ford +5.44.5
9. Mikko Hirvonen-Subaru +8.47.3
10. Andreas Eriksson-Ford +10.25.8
























News 24/7

24MEDIA NETWORK