Ρώσος αρσιβαρίστας συνέτριψε τα γόνατα του σε squat που πήγε πολύ λάθος

Ο Αλεξάντερ Σέντιχ εμφανίστηκε στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Raw Powerlifting, για να κρατήσει τον τίτλο του. Επιχείρησε να σηκώσει 400 κιλά. Η συνέπεια ήταν να διαλύσει τα πόδια του.

Ο Αλεξάντερ Σέντιχ θα περάσει δυο μήνες στο κρεβάτι, ακούνητος.
Ο Αλεξάντερ Σέντιχ θα περάσει δυο μήνες στο κρεβάτι, ακούνητος. INSTAGRAM (ALEXANDER SEDYKH)

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στη Μόσχα το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Raw Powerlifting, που είναι η άρση βαρών “χωρίς 'υποστηρικτικό' εξοπλισμό”. Υπάρχει και Παγκόσμια ομοσπονδία που δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο 'να γίνουμε η κορυφαία ομοσπονδία άρσης βαρών του κόσμου που δεν έχει απαγορευμένες ουσίες'. Για αυτό και όλοι οι αθλητές δίνουν δείγμα ούρων “που είναι πραγματική ένδειξη της ειλικρινούς μας δέσμευσης, να διασφαλίσουμε πως οι αθλητές και ο οργανισμός είναι 100% drug-free”. Πέραν των ουσιών, η συγκεκριμένη ομοσπονδία δεν χρησιμοποιεί το μηχανισμό που συγκρατεί τα βάρη, στην προσπάθεια των αθλητών σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος.

Ο Αλεξάντερ Σέντιχ, ο τύπος που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ο κάτοχος του τίτλου και πήγε στη διοργάνωση, για να κρατήσει το στέμμα του. Αυτό που συνέβη ήταν να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού διέλυσε τα γόνατα και τους τετρακέφαλους και ως εκ τούτου, θα πρέπει να μάθει να περπατά από το μηδέν.

Πώς συνέβη το κακό

Ο Σέντιχ δοκίμασε να σηκώσει 400 κιλά. Όταν η κίνηση έφτασε στο squat, που ουσιαστικά είναι σαν να κάθεσαι στον αέρα, αλλά στην πραγματικότητα είσαι στον αέρα με 400 κιλά στην πλάτη -εν προκειμένω-, κατέρρευσαν τα γόνατα. Τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου μπήκε απευθείας στο χειρουργείο. Η επέμβαση στην οποία οι χειρουργοί προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζόταν, διήρκεσε έξι ώρες. Σε συνέντευξη που έδωσε εξήγησε πως οι γιατροί του είπαν ότι πρέπει να μείνει κλινήρης για δυο μήνες και μετά θα χρειαστεί να μάθει τη μηχανική του περπατήματος, ξανά από την αρχή. “Μου έραψαν τους τετρακέφαλους και έβαλαν ξανά στη θέση τους τα γόνατα μου” δήλωσε χαρακτηριστικά. Τον ρώτησαν αν θα συνεχίσει την καριέρα του. Δεν είχε να δώσει κάποια απάντηση.

Πριν ένα χρόνο είχε πάθει ακριβώς τα ίδια ο Γιάροσλαβ Ραντάσεβιτς, επιχειρώντας να σηκώσει 250 κιλά. Για την ακρίβεια, είχε διαλύσει το δεξί πόδι, με το κόκαλο να βγαίνει από το δέρμα. Εκεί τελείωσε και η καριέρα του, με την αποθεραπεία να διαρκεί έξι μήνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK