Σάκκαρη με σπασμένα φρένα για σχεδόν ένα χρόνο

Η Μαρία Σάκκαρη εδώ και ένα χρόνο έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της κάτι που αποτυπώνεται από την πορεία της στα περισσότερα τουρνουά.

Σάκκαρη με σπασμένα φρένα για σχεδόν ένα χρόνο
© 2021 JOHN MINCHILLO/AP IMAGES

Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/02) η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε εύκολα απέναντι στην Κόκο Γκοφ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Ντόχα.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει από εδώ και πέρα στο τουρνουά το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης ήδη έχει προσθέσει ένα ακόμα παράσημο στην τρομερή περίοδο που διανύει.

Μπορεί οι τρομερές πορείες που έχει κάνει να μην έχουν συνοδευτεί με κατακτήσεις τίτλων, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα έρθει δεδομένα αργά ή γρήγορα.

Έχει αλλάξει επίπεδο

Το πιο σημαντικό για την Μαρία Σάκκαρη είναι ο τρόπος που κερδίζει τα παιχνίδια απέναντι σε αθλήτριες οι οποίες είναι χαμηλότερα από εκείνη στην Παγκόσμια κατάταξη.

Σ' όλη την καριέρα της πάντοτε απέδιδε εξαιρετικά όταν την θεωρούσαν αουτσάιντερ. Πλέον, ευρισκόμενη η ίδια μέσα στο Top10 έπρεπε να μάθει να διαχειρίζεται τον τίτλο του φαβορί.

Αυτό το κάνει με εξαιρετικό τρόπο αφού ακόμα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο απέναντι σε αθλήτριες που βρίσκονται πιο χαμηλά από εκείνη καταφέρνει να βρει τον τρόπο να φτάσει στη νίκη.

Τρανό παράδειγμα ο αγώνας της με την Πεγκούλα όπου και στα δύο σετ βρέθηκε πίσω με break, όμως έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ.

Δέκατος ημιτελικός σε 414 ημέρες

Πλέον, η Σάκκαρη θα διεκδικήσει μία ακόμα πρόκριση σε ημιτελικά τουρνουά μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Όπως θα δείτε έχουμε μετρήσει από την αρχή του 2021 μέχρι και σήμερα.

Σε αυτές τις 414 ημέρες η 26χρονη Ελληνίδα έχει συμμετάσχει σε 23 τουρνουά και σε αυτά έχει καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά σε τουλάχιστον 10!

Ακόμα μία φορά έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ δύο φορές πήρε την πρόκριση σε τελικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK