San Jose Sharks: Ο Νίκος Δημητράκος στο Contra.gr

Με ηγέτη τον Νίκο Δημητράκο (2 γκολ, 1 ασίστ), οι San Jose Sharks κατάφεραν να επικρατήσουν των St Louis Blues με 7-6, μετά απο έναν συγκλονιστικό αγώνα, το Σάββατο το βράδυ. Ο Eλληνας επιθετικός των Sharks, Νίκος Δημητράκος έμεινε έκπληκτος από το τηλέφώνημα από την Ελλάδα και δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει για όλα

San Jose Sharks: Ο Νίκος Δημητράκος στο Contra.gr

Με ηγέτη τον Νίκο Δημητράκο (2 γκολ, 1 ασίστ), οι San Jose Sharks κατάφεραν να επικρατήσουν των St Louis Blues με 7-6, μετά απο έναν συγκλονιστικό αγώνα, το Σάββατο το βράδυ.

Ο Eλληνας επιθετικός των Sharks, Νίκος Δημητράκος έμεινε έκπληκτος από το τηλέφώνημα από την Ελλάδα και δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει για όλα:

"Είστε απο Ελλάδα;; Με μεγάλη μου χαρά να σας μιλήσω! Θέλω πρώτα να στείλω τους χαιρετισμούς μου και τα φιλιά μου στους συγγενείς μου. Καλησπέρα και στους αναγνώστες του Contra.gr!"

"Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι απο την νίκη αυτή. Η απόδοσή μου ήταν καλή όπως και των υπόλοιπων συμπαικτών μου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους οπαδούς μας που μας στήριξαν απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο αγώνας ήταν πράγματι για γερά νεύρα. Νιώθω δικαιωμένος που δεν έφυγα απο τους Sharks, καθώς εδώ μου δίνονται οι ευκαιρίες να αγωνιστώ και να έχω περισσότερο χρόνο. Αν και στην περίοδο της προετοιμασίας είχαμε το απόλυτο νικών 7/7, οι αγώνες στην κανονική περίοδο είναι τελείως διαφορετικοί".

"Οι Sharks θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση φέτος, αν και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, καθώς πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους".

Ο άσος των Sharks δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο για το ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας: "Η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός που απο ότι μαθαίνω, διαβάζοντας Contra.gr, τα πηγαίνει πολύ καλά. Μόνο που στην Ευρώπη τα πράγατα δεν έρχονται όπως θα θέλαμε".

Για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Νίκος Δημητράκος είπε: "Δεν νομίζω ότι θα λάβω μέρος στην αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και το εύχομαι. Ευελπιστώ σε μια καλή πορεία και γιατί όχι στην κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου. Ας μην κρυβόμαστε, το μεγάλο φαβορί είναι ο Καναδάς, όπου είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσεις".

Αντίστροφη πορεία για τους «αιώνιους»

Οι δυο αιώνιοι, Montreal Canadiens και Toronto Maple Leafs ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με συναισθήματα ανάμεικτα. Οι μέν Canadiens μετά το απόλυτο νικών, 3/3 προετοιμάζονται πυρετωδώς για την «πρεμιέρα» στο Bell-Centre την Τρίτη το βράδυ, εναντίων των Ottawa Senators, με στόχο να πετύχουν ακόμα μια εντυπωσιακή νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

Το σίγουρο είναι ότι η έδρα των Habs θα βράζει απο το ξεκίνημα του αγώνα. «Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα» τόνισε ο αρχηγός των Habs, Saku Koivu.

Απο την άλλη, οι Maple Leafs οδεύουν για την πρωτεύουσα του Καναδά, Ottawa όπου θα αντιμετωπίσουν τους Senators για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών, αυτή την φορά στο Corel-Centre. Οι leafs που δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά το πρωτάθλημα, καθώς μετρούν δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αντιμετωπίζουν ούκ ολίγα προβλήματα στην αμυνά τους. Λύσεις που πρέπει να βρεθούν εκ των έσω, εάν θελουν να παραμείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης για τα πλει-οφς, αλλιώς το όνειρο θα χαθεί.

«Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στην άμυνα και στις αλληλοκαλύψεις μας, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι με τους Canadiens, αυτό μας στοίχισε την νίκη και το πληρώσαμε ακριβά» τόνισε ο προπονητής του Toronto, Pat Quinn μετά την Κυριακάτική πρόπόνηση της ομάδας.

Το πρόγραμμα των Leafs, δυσχεραίνει καθώς την Τρίτη το βράδυ θα υποδεχθούν τους πανίσχυρους φέτος και ένα απο τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Philadelphia Flyers.

Σε περίπτωση που έρθει ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα, απο τον «κακό τους δαίμονα», καθώς οι Flyers είχαν αποκλείσει τους Leafs απο τα ημιτελικά του Stanley Cup το 2004, τότε οι Toronto Maple Leafs θα αναγκαστούν απο εκεί και έπειτα με κάθε τρόπο να καλύψουν το χαμένα έδαφος.

Ωστόσο, οι Habs πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα απο την σεζόν 1978-79, με το απόλυτο νικών στο σακούλι τους και με τον αστέρα του Σαββάτου Mike Ribeiro να δηλώνει ότι υπάρχει λόγος για αυτό: «Δεν κάναμε πολλές αλλαγές στην ομάδα μας. Η ομάδα έχει καλή χημεία. Εν αντιθέση με τους άλλους που κάνανε πολλές αλλαγές παικτών και άλλαξε ο κορμός τους. Εμείς παραμείναμε όπως ήμασταν το 2004.» τόνισε ο Ribeiro.

Αν και δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, ο έλληνας τερματοφύλακας των Canadiens, Jose Theodore τόνισε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε 1 νίκη και 2 ήττες, αλλά έχουμε 3 συνεχόμενες. Αυτό ανεβάζει την ψυχολογία μας για την συνέχεια, εν όψει και του δύσκολου παιχνιδιού με τους Senators».

News 24/7

24MEDIA NETWORK