Σαρώνει: "Χρυσός" ο Φελπς και στα 200μ. πεταλούδα!

Ο Μάικλ Φελπς κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, το 20ο ολυμπιακό της καριέρας του, επικρατώντας στον τελικό των 200μ. πεταλούδα.

Σαρώνει: "Χρυσός" ο Φελπς και στα 200μ. πεταλούδα!

Ο Μάικλ Φελπς επέστρεψε στο "θρόνο" του! H "σφαίρα" από τη Βαλτιμόρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα στο Ρίο, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή στο κλασικό του αγώνισμα, στο οποίο είχε ηττηθεί πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, από τον Τσαντ Λε Κλος.

Από τις (ελάχιστες) ήττες που έχει γνωρίσει στην καριέρα του ο Μάικλ Φελπς, η πιο οδυνηρή πρέπει να ήταν εκείνη στον τελικό των 200μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τότε ο Αμερικανός σούπερσταρ της κολύμβησης είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του, από τη στιγμή όμως που πήρε πέρυσι την απόφαση να επιστρέψει, πρέπει να είχε... κυκλώσει στο ημερολόγιό του την ημέρα του τελικού του ίδιου αγωνίσματος στο Ρίο.

Ο Φελπς ήθελε την εκδίκησή του και την πήρε, πανηγυρίζοντας παράλληλα τον 20ο Ολυμπιακό τίτλο του (και 24ο μετάλλιο συνολικά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση). Αποφασισμένος και δυνατός όπως στα νιάτα του, ο 31χρονος Αμερικανός πήρε την πολυπόθητη νίκη με χρόνο 1:53.36 και συνεχίζει να αυξάνει την εντυπωσιακή και ασύγκριτη συγκομιδή του.

Ο αντίπαλος που πίεσε ως το τέλος τον Φελπς δεν ήταν ούτε ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος, που τον είχε κερδίσει στο Λονδίνο, ούτε ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ, που είχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Ιάπωνας Μασάτο Σακάι ήταν εκείνος που, με ένα τρομερό τελευταίο 50άρι, έφτασε πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη, για να πάρει τελικά τη δεύτερη θέση με 1:53.40, μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον θριαμβευτή.

Από κοντά και ο 20χρονος Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 1:53.62, αλλά σίγουρα θα έχει στο μέλλον την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή. Ο Λε Κλος έχασε έδαφος στο τελευταίο 50άρι και έμεινε τέταρτος, ενώ ο Λάζλο Τσεχ απογοήτευσε, τερματίζοντας έβδομος και αναζητά ακόμη το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Δείτε σε VIDEO την προσπάθειά του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK