Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Θάνου

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Θάνου
Η Κατερίνα Θάνου μετά την ανακοίνωση της ΕΟΕ, ότι θα είναι η τελευταία Λαμπαδηδρόμος που θα μεταφέρει την Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στις 31 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να παραδοθεί στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004›, δήλωσε ότι η επιλογή της αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευχαριστεί την ΕΟΕ που της ανέθεσε αυτή την αποστολή.

"Η επιλογή μου σαν τελευταίας λαμπαδηδρόμου που θα μεταφέρει το Ιερό Φως στο στάδιο που αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή και με γεμίζει χαρά. Είναι μια επιλογή εξόχως τιμητική, που την εισπράττω με αίσθημα υπερηφάνειας, αλλά και ευθύνης.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα τους ανθρώπους που με επέλεξαν για το σκοπό αυτό, ο οποίος αποκτά ξεχωριστή σημασία και ιδιαιτερότητα, καθώς μιλάμε για το ελληνικό φως που ανάβει στην Ιερή Αλτι για να φωτίσει τους Αγώνες που επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο. Στην πατρίδα μας. Μια Ολυμπιακή Φλόγα που μεταλαμπαδεύει σε όλη την ανθρωπότητα τα μηνύματα της αγάπης, της συναδέλφωσης και του Ωραίου, του Μεγάλου και τ' Αληθινού, συνδέοντας τη μακραίωνη ιστορία των αγώνων.

Ο κλασικός αθλητισμός έχει την τιμητική του, καθώς και ο Κώστας Γκατσιούδης θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και νιώθω ότι και για το δικό μας άθλημα η τιμή είναι ξεχωριστή. Για μένα προσωπικά, η επιλογή αυτή έχει μια ακόμα ιδιαιτερότητα, καθώς σε προγενέστερη διοργάνωση, είχα μεταφέρει την Φλόγα από την Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στη Βουλή, ενώ τώρα με το Καλλιμάρμαρο νιώθω ότι η ιστορική και συμβολική διαδρομή θα ολοκληρωθεί.

Νιώθω πλήρης, υπερήφανη, ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για την επιλογή στο πρόσωπό μου και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ συνολικά στην τιμή που μου έγινε, αλλά και στην αγάπη που εισπράττω σε κάθε μου βήμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK