Sepang: Προθέρμανση τίτλου για Ρόσι

Sepang: Προθέρμανση τίτλου για Ρόσι

Ο 13ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών φιλοξενείται αυτό το τριήμερο (23-25/09) στην πίστα Sepang της Μαλαισίας και τα βλέμματα όλων στρέφονται για άλλη μια φορά στον Valentino Rossi. Ο Ιταλός χρειάζεται να βρεθεί από την τέταρτη θέση και πάνω στον κυριακάτικο αγώνα ώστε να κατακτήσει τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία για έκτη συνεχόμενη χρονιά!

H Παρασκευή περιελάμβανε τα πρώτα και δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην κατηγορία Μοto GP, αλλά και τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στα 250cc και 125cc. Η έντονη βροχόπτωση που έκανε την εμφάνισή τηςκατά τη διάρκεια των β' ελεύθερων δοκιμαστικών, απέτρεψετους αναβάτες απ'το να βελτιώσουν την επίδοση που σημείωσε στο πρώτο μέρος ο Ισπανός, Sete Gibernau.

O Rossi έχει αυτή τη στιγμή διαφορά 112 βαθμών από τον Biaggi. Οπότε έστω και σε περίπτωση νίκης του Biaggi (+25β.), ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάζεται 13 βαθμούς (4η θέση) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου στη μεγάλη κατηγορία

Ο αναβάτης τηςMovistar Honda ήταν ταχύτερος κατά 136 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Αμερικανό, Kenny Roberts (Suzuki)και κατά 178 από τον νικητή πριν από μία εβδομάδα στην Ιαπωνία, τον Ιταλό, Loris Capirossi με Ducati. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi μένοντας 186 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ισπανό. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Barros (Honda), Carlos Checa (Ducati), John Hopkins (Suzuki), Makoto Tamada (Honda), Colin Edwards (Yamaha) αλλά και ο άμεσος διεκδικητής του τίτλου από τον Valentino Rossi, Max Biaggi (Honda).

Στην κατηγορία των 250cc, προσωρινός κάτοχος της pole position είναι ο Alex de Angelis. Ο αναβάτης της MS Aprilia Italia Corse από το Σαν Μαρίνο, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές, αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 754 χιλιοστών του δευτερολέπτου τον Ιταλό, Andrea Dovizioso (Honda). O πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας, ο Ισπανός, Daniel Pedrosa (Honda) περιορίστηκε στην 7η θέση (1,3 δεύτερα) πίσω από τον De Angelis.

Τέλος, στα 125cc, η βροχή μπορεί να δυσκόλεψε κατά πολύ την προσπάθεια των αναβατών, αλλά αυτό δεν ενόχλησε τον Γάλλο, Mike di Meglio (Honda) να πάρει την προσωρινή pole position όντας ταχύτερος κατά 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ιταλό, Marco Simoncelli (Aprilia). Στη μάχη των πρωτοπόρων της γενικής βαθμολογίας, του Thomas Luthi (Honda) και του Mika Kallio (ΚΤΜ), ο Ελβετός σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο (+ 0.697) και ο Φινλανδός τον δέκατο (+ 1.224)

News 24/7

24MEDIA NETWORK