Σερβίς στην τελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών

Σερβίς στην τελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών
Ο πρώτος εφετινός τίτλος στο Ελληνικό Βόλεϊ κρίνεται από αύριο Παρασκευή στην Τελική Φάση του Κυπέλλου Γυναικών το οποίο αποτελεί Αθλητική Διοργάνωση για το άθλημα του φιλέ. Στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα συναντηθούν οι οκτώ κορυφαίες ομάδες της Α1 Βόλεϊ γυναικών οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση των συνθηκών διεξαγωγής του Ολυμπιακού Τουρνουά Βόλεϊ. Ήδη σήμερα Πέμπτη οι οκτώ ομάδες έκαναν την πρώτη προπόνησή τους στον κεντρικό αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ και οι αθλήτριες έμειναν εντυπωσιασμένες από τις αλλαγές στη σάλα του ΣΕΦ.

«Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τις ελληνίδες διεθνείς να πατήσουν αυτό το τερέν, στο οποίο θα αγωνισθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να γνωρίσουν τη διαδικασία διεξαγωγής ενός Ολυμπιακού τουρνουά σε αυτή την εκπληκτική εγκατάσταση›, σχολίασε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών και του Πανελληνίου κ. Γιάννης Νικολάκης ο οποίος αποκάλυψε ότι «οι παίκτριες έμειναν εντυπωσιασμένες από τη σημασία που δίνεται στην παραμικρή λεπτομέρεια και στην ακρίβεια στα θέματα χρόνου, κάτι που δεν το έχουμε συναντήσει σε άλλες διοργανώσεις›.

Μεταξύ των αυριανών προημιτελικών αγώνων ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ της πρωταθλήτριας του 2003 ομάδας του Φιλαθλητικού/ΠΑΟΚ και του Πανελληνίου που θεωρούνται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αναφερόμενος στο παιχνίδι ο κ. Νικολάκης τόνισε ότι «παίζουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδας και αυτό δεν το ξεχνάμε. Για την ομάδα του Πανελλήνιου αυτό το τριήμερο είναι πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε πολύ αυτό το τρόπαιο για ένα λόγο παραπάνω, καθώς εφέτος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να είμαστε δεύτεροι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος›.

Η πρωτοπόρος ομάδα της κανονικής περιόδου και πολυνίκης του θεσμού, τα Βριλήσσια αντιμετωπίζουν τη μαχητική Ε.Α. Λάρισας «Πήγασος›, έχοντας μάλιστα στον πάγκο τους από προχθές νέο προπονητή, τον κ. Σούλη Τουρσούγκα, ο οποίος θεωρεί ότι «βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου είναι εκτός από τα Βριλήσσια, ο Παναθηναϊκός και ο Πανελλήνιος›. Το αυριανό πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση δύο αουτσάιντερ της Ένωσης Βύρωνα και του Απολλώνιου ενώ θα κλείσει με τη συνάντηση του Παναθηναϊκού με το Μαρκόπουλο.

Ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ γυναικών ξεκίνησε το 1999 με πρώτη νικήτρια την ομάδα των Βριλησσίων η οποία κατέκτησε το τρόπαιο άλλες δύο φορές, το 2000 και το 2003. Ο Πανελλήνιος έχει κατακτήσει το Κύπελλο το 2001 ενώ το 2002 Κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχθηκε ο ΖΑΟΝ. Το Final-8 καθιερώθηκε από το 2003 οπότε και διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο των Βριλησσίων.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Ένωση Βύρωνα - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος (14.00) αγώνας 1
Φ.Ο. Βριλησσίων - Ε.Α. Λάρισας «Πήγασος› (16.00) αγώνας 2
Φιλαθλητικός/ΠΑΟΚ – Πανελλήνιος Γ.Σ.(18.00), αγώνας 3
Α.Ο. Μαρκοπούλου - Παναθηναϊκός Α.Ο. (20.00) αγώνας 4


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Ημιτελικός αγώνας 1 (Νικήτρια αγώνα Νο 1 – Νικήτρια αγώνα Νο 3) ώρα έναρξης 16.45
Ημιτελικός αγώνας 2 (Νικήτρια αγώνα Νο 2 – Νικήτρια αγώνα Νο 4) ώρα έναρξης 18.45

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Τελικός αγώνας ώρα έναρξης 16.45

News 24/7

24MEDIA NETWORK