ΣΠΟΡ

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Μπερούτο

Με ιταλική καθοδήγηση θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν, αφού την τεχνική ηγεσία της ομάδας θα αναλάβει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μάουρο Μπερούτο.

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Μπερούτο

Με ιταλική καθοδήγηση θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν, αφού την τεχνική ηγεσία της ομάδας θα αναλάβει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μάουρο Μπερούτο.

Ο 38χρονος προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας βρέθηκε την Κυριακή (10/06) στη χώρα μας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του «πράσινου» ΤΑΑ Βλάση Σταθοκωστόπουλο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Η κουβέντα κύλησε σε καλό κλίμα με τις δύο πλευρές να έρχονται σε μια πρώτη συμφωνία και το μόνο που απομένει πλέον για να οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του είναι να διευθετηθούν κάποιες επί μέρους λεπτομέρειες. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Ιταλός τεχνικός θα έρθει ξανά στην Αθήνα.

Η Ελλάδα πάντως μόνο άγνωστη δεν είναι στον Μπερούτο, αφού για δύο χρόνια έμεινε εδώ ως βοηθός του Μοντάλι στον Ολυμπιακό, κατακτώντας το νταμπλ στην τελευταία τους περίοδο, το 1997-1998. Στη συνέχεια ανέλαβε την ομάδα της γενέτειρας πόλης του, την Τορίνο ανεβάζοντας την από την Β΄ κατηγορία στην Α2. Έμεινε σε αυτήν ως το 2001 και μετά δούλεψε στις Πιατσέντζα, Πάρμα, Ματσεράτα, οδηγώντας την στον τίτλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας και Πάντοβα, από την οποία σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2005.

Επίσης ήταν μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Ιταλίας όταν αναδείχτηκε το 2003 πρωταθλήτρια Ευρώπης και το 2004 που πήρε το ασημένιο στο World League και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ