Σοκαρισμένοι στην Ιταλία από τον ξαφνικό χαμό του Μποβολέντα

Τον ξαφνικό χαμό του Βίγκορ Μποβολέντα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν στην Ιταλία και όχι μόνο.

Σοκαρισμένοι στην Ιταλία από τον ξαφνικό χαμό του Μποβολέντα

Ο 37χρονος αθλητής, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ματσεράτα, στο οποίο είχε διακομιστεί μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας του, Φορλί στο πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε σερβίς που πήγε να κάνει στο τρίτο σετ ένιωσε έντονη δυσφορία, πέταξε την μπάλα και ψέλλισε " ζαλίζομαι, βοηθήστε με, πέφτω". Αυτά έμελλε να είναι τα τελευταία του λόγια, αφού αμέσως μετά σωριάστηκε με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο Ιταλός κεντρικός ήταν μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, έχοντας επίσης στην κατοχή του τέσσερα χρυσά στο World League (1994, 1995, 1997 και 1999). Για τελευταία φορά αγωνίστηκε ως διεθνής στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Στην Α1 έπαιξε 553 παιχνίδια σε 21 χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ευρωπαϊκούς τίτλους και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων.

Από επιλογή τα τελευταία χρόνια είχε αφήσει το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, προτιμώντας να παίξει στη Φορλί, που ήταν κοντά στην πόλη που διέμενε, τη Ραβένα. Είχε μάλιστα διπλό ρόλο, αφού πέρα από παίκτης ασχολιόταν και με το μάρκετινγκ.

" Ήταν ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Θετικός και πάνω από όλα άνθρωπος" ήταν το σχόλιο του προέδρου της Φορλί, Τζον Γκαβέλι.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας βόλεϊ, Κάρλο Μάγκρι επεσήμανε: " Είμαι σοκαρισμένος. Ο Βίγκορ Μποβολέντα ήταν μεγάλος πρωταθλητής, καλός άνθρωπος, που αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση από τους νεότερους. Από μικρό τον θυμάμαι να είναι μαχητικός και γενναιόδωρος. Τόσες όμορφες αναμνήσεις...Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια".

Ο πρώην συμπαίκτης του και νυν προπονητής της Ρόμα, Αντρέα Τζιάνι είπε: " Ως παίκτης είχε απίστευτες δυνατότητες, με σημαντικό ρόλο μέσα σε μια ομάδα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε ήταν περίπου 17 ετών και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης με χτύπησε στο κεφάλι. Νευρίασα αλλά αυτή ήταν η αρχή της σχέσης μας. Ήμασταν για αρκετά χρόνια συμπαίκτες. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω αυτό που έγινε. Είναι δυσάρεστο αυτό που συνέβη αλλά δυστυχώς υπάρχουν λίγες πιθανότητες να συμβεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK