SOS για τα προστατευτικά κράνη στο NHL

SOS για τα προστατευτικά κράνη στο NHL

Το ότι το Χόκει επί πάγου εκτός από γρήγορο είναι και ένα βίαιο άθλημα, το γνωρίζαμε εξ αρχής. Πολλοί αθλητές κάθε χρόνο δέχονται το χτύπημα της μοίρας που σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είχαμε κιόλας έναν σοβαρό τραυματισμό. Ένα χτύπημα από τον δίσκο, ή το puck που μπορούσε να τελειώσει άδοξα την καριέρα του. Ο λόγος για τον αρχηγό και αστέρα των Toronto Maple Leafs, Mats Sundin που δέχθηκε το παγωμένο puck στο αριστερό του μάτι στο 7ο λεπτό της πρώτης περιόδου, με αντίπαλο τους Ottawa Senators στο Air Canada Centre.

Ο παίκτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μετά από τις εξετάσεις που υπεβλήθη ο οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι δεν κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Στάθηκε αρκετά τυχερός. Πριν από δυο χρόνια, σε αγώνα των Philadelphia Flyers με τους Montreal Canadiens στο Bell Centre, ένας παίκτης των Flyers είχε δεχθεί τον δίσκο με δύναμη στον λαιμό, τερματίζοντας πρόωρα την καριέρα του.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Εάν οι παίκτες φορούσαν visors- προστατευτικά μπροστά από το κράνος τους δεν θα είχαμε τόσα σοβαρά ατυχήματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή και την καριέρα ενός παίκτη.

Τώρα που είδε την ζωή του να απειλείται ο Mats Sundin, αφού δεν φορούσε visor, όταν επιστρέψει στην ενεργό δράση το πολύ σε έναν μήνα, θα φοράει σε κάθε αγώνα προστατευτική μάσκα, προφυλλάσοντας το πρόσωπο του.

«Αισθάνθηκα πολύ τυχερός από το χτύπημα αυτό. Το σίγουρο είναι όταν θα επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, θα έχω βάλει προστατευτική μάσκα στο κράνος μου, για να προφυλάξω το πρόσωπό μου. Κανείς δεν θέλει να περάσει ότι πέρασα και εγώ της τελευταίες ώρες. Ήταν φοβερό. Πεθαίνεις κυριολεκτικά από τον πόνο» τόνισε ο Sundin.

Όσον αφορά για τους παίκτες ηλικίας άνω των 30 ετών και εάν αυτοί θα χρησιμοποιούν visors- προστατευτικές μάσκες, πρόσθεσε: « ίσως για τους 30αριδες τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς δεν θα θέλουν μετά από μια πολυετή καριέρα δίχως κράνη, να φορέσουν τώρα στο ναδίρ της καριέρας τους προστατευτικά κράνη-visors».

Από την άλλη, η λίγκα και ο πρόεδρος Gary Bettman είναι θετικοί στο γεγονός ότι θα πρέπει να είναι προαιρετικό για έναν παίκτη του NHL, να φορά προστατευτική μάσκα στο κράνος του-visor. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις.

Ας ελπίσουμε μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές την φετινή αγωνιστική περίοδο που μόνο λύπη σου προκαλούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK