Σπάρταθλο αλέ - ρετούρ για 51χρονη Βρετανίδα

Οι συγγενείς της την φωνάζουν τρελή, η ίδια στα 51 της αποφάσισε να κάνει το Σπάρταθλο “αλέ - ρετούρ" τρέχοντας μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Κι όλα αυτά για να αποκτήσει λεπτά πόδια.

Σπάρταθλο αλέ - ρετούρ για 51χρονη Βρετανίδα

Ανάμεσα στους 350 δρομείς που τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/9) θα βρεθούν κάτω από την Ακρόπολη για την εκκίνηση του Σπάρταθλου θα βρίσκεται και η “γιαγιά των μαραθωνοδρόμων”. Η Βρετανίδα Μιμι Άντερσον στα 51 της χρόνια δεν θα έρθει στην Ελλάδα απλά για να πάρει μέρος σε ένα από τους πιο σκληρούς υπερμαραθώνιους του κόσμου, ήρθε για κάτι παραπάνω.

"Αυτά είναι για …λαπάδες", λέει χαριτολογώντας στα βρετανικά ΜΜΕ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα αφού όπως αποκαλύπτει σκοπεύει μόλις τερματίσει στη Σπάρτη μετά από το 250 χιλιόμετρα , να ξεκουραστεί για λίγο και στη συνέχεια να επιστρέψει πάλι τρέχοντας στην Αθήνα. Αν το καταφέρει θα γίνει ο δεύτερος άνθρωπος που το πετυχαίνει και η πρώτη γυναίκα.

Η Μίνι που τρέχει από 12 έως 20 ώρες την εβδομάδα διανύοντας από 70 ως 100 μίλια ξεκίνησε το τρέξιμο στα 36 της για να αποκτήσει λεπτά πόδια. Μάλιστα μικρή , στα 15 της, αντιμετώπισε και το πρόβλημα της ανορεξίας για να αναγκαστεί να προστρέξει σε ψυχίατρο για να βρει λύσεις.

Τώρα ετοιμάζεται για την μεγάλη πρόκληση στην Ελλάδα και δηλώνει έτοιμη και για τις δύσκολες στιγμές του αγώνα αφού όπως λέει χαρακτηριστικά "αυτοί είναι σοβαροί αγώνες για σοβαρούς δρομείς. Ελπίζω βέβαια η διαδρομή να έχει πολλούς θάμνους να προστρέξουμε όταν χρειαστεί να πάμε στο …μπάνιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK