Spins, ιαχές ενθουσιασμού και πρώτες θέσεις για τη Mercedes

Η Formula 1 επέστρεψε στη δράση μετά 126 ημέρες. Κάποια πράγματα έγιναν όπως τα 'χες αφήσει. Υπήρχαν όμως, και αυτά που δεν έχουν ξαναγίνει.

Τα αυτοκίνητα της Mercedes έκαναν τους καλύτερους χρόνους, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Formula 1, για το 2020.
Τα αυτοκίνητα της Mercedes έκαναν τους καλύτερους χρόνους, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Formula 1, για το 2020 -μετά 126 ημέρες παύσης. MERCEDES

H Formula 1 έκανε και επισήμως το restart της πριν λίγες ώρες (οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές στo Red Bull Ring της Αυστρίας, έγιναν λίγο πριν τις 12.00) και οι μετέχοντες έκαναν σαν παιδάκια που μπαίνουν σε ζαχαροπλαστείο και μπορούν να αγοράσουν ό,τι τραβά η ψυχή τους. Θα σε παρακαλούσα να βάλεις ήχο, για το video που ακολουθεί.

Οι οδηγοί δεν ήταν οι μόνοι που πανηγύρισαν την επιστροφή στις πίστες.

Στην pit lane εν τω μεταξύ παρατηρήθηκε ζωή και κίνηση, έπειτα από επτά μήνες -με το μούδιασμα της άφιξης στην Αυστρία, έπειτα το lockdown του παγκοσμίου πρωταθλήματος να 'εξαφανίζεται' μόλις άρχισε η δουλειά.

Μεταξύ των πολλών που περίμεναν να δουν οι απανταχού φαν του σπορ ήταν η έκδοση της Mercedes, προς τιμήν του Black Lives Matter.

Το πρωί έκανε ο Εστεμπάν Οκόν το ντεμπούτο του, ως οδηγός της Renault. Ο Γάλλος επέστρεψε στις πίστες της Formula 1, έπειτα από 586 ημέρες -μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Racing Point και τον ένα χρόνο στις 'ρεζέρβες' της Mercedes.

Πρώτος στην πίστα 'πάτησε' ο Λάντο Νόρις.

Η εκκίνηση της σεζόν είναι και η αρχή του τέλους της συνεργασίας του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari.

Ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 έκανε ο 25χρονος Νικολά Λατιφί -με την Ουίλιαμς.

Αυτοκίνητο της Renault... άφησε πίσω του ένα κομμάτι, με το Virtual Safety Car να αποτελεί πραγματικότητα και τον marshal να μαζεύει το κομμάτι από την πίστα.

Ο Μαξ Φερστάπεν προφανώς, και έβγαλε το 'άχτι' του στην επιστροφή στη δράση, με συνέπεια να κάνει την πρώτη 'ζεμπεκιά' της σεζόν.

Και ο Πιέρ Γκασλί είχε ένα θέμα σε στροφή (στην τελευταία), το αυτοκίνητο άλλαξε πορεία, με τον Τζορτζ Ράσελ να το βλέπει οριζόντιο μπροστά του -πρόλαβε εν τούτοις, να πάρει τα μέτρα του.

Προφανώς και υπήρχαν διάφορα που δεν άλλαξαν από εκεί όπου είχες αφήσει τη Formula 1. Για παράδειγμα, τα προβλήματα στα αυτοκίνητα της Haas.

Σε αυτά που έγιναν κατά τον τρόπο που τα 'χες συνηθίσει και πέρυσι, ήταν η πρωτιά των Silver Arrows, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, με τη Red Bull να ακολουθεί -η Ferrari απλά επιβεβαίωσε το 'κατά 99% θα είμαστε χειρότεροι από πέρυσι- του Λεκλέρ. Σημείωσε πως η Red Bull αμφισβητεί τη νομιμότητα της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Mercedes, στο σύστημα διεύθυνσης.

Ιδού και τι έκαναν όλοι για αρχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK